Skal brygge en stout inspirert av Færder Supreme Stout. Har fått ca. sammensetningen fra bryggeriet og gjort min egen vri på det.
Tanken er at det er en liten dæsj med kaffesmak i starten som går over til en søtlig, god og varmende tone etter at man har svelget ølet. Har ingen erfaring med så stor sammensetning av malt, så jeg ønsker innspill før jeg går til innkjøp av ingrediensene.
Valget av kaffe lurer jeg også på, da jeg ønsker noe mer eksklusivt enn den vanlige Ali kaffe fra butikken.
Vurderer å bruke US-05 istedenfor, men da endres forventet FG til 1.013.
Tanken er ca. 19 liter til fat etter endt gjæring.
OG: 1.074
FG: 1.018
4100g pale
700g hvete
700g Crystal (150L)
300g flaket havre
300g flaket rug
300g black malt
300g roasted barley
200g smoked malt
60g cascade @ 60
40g cascade @ 15
500ml kaldtrukket kaffe i 3-4 dager
Mesk 67C i 60 min, utmesk 78C i 10 min
Safale S-04 @ 18C i 14 dager
Tanken er at det er en liten dæsj med kaffesmak i starten som går over til en søtlig, god og varmende tone etter at man har svelget ølet. Har ingen erfaring med så stor sammensetning av malt, så jeg ønsker innspill før jeg går til innkjøp av ingrediensene.
Valget av kaffe lurer jeg også på, da jeg ønsker noe mer eksklusivt enn den vanlige Ali kaffe fra butikken.
Vurderer å bruke US-05 istedenfor, men da endres forventet FG til 1.013.
Tanken er ca. 19 liter til fat etter endt gjæring.
OG: 1.074
FG: 1.018
4100g pale
700g hvete
700g Crystal (150L)
300g flaket havre
300g flaket rug
300g black malt
300g roasted barley
200g smoked malt
60g cascade @ 60
40g cascade @ 15
500ml kaldtrukket kaffe i 3-4 dager
Mesk 67C i 60 min, utmesk 78C i 10 min
Safale S-04 @ 18C i 14 dager