Hei, er ny på dette forumet og har ikke mer enn ca. 30 brygg på cv`n Har nettopp fatet en "dry stout" , og FG ble litt høy i forhold til oppskriften lagt inn i BeerSmith.
I følge oppskrift skulle OG være 1.047 jeg havnet på 1.052, FG skulle bli 1.009 jeg havnet på 1.018. Det hører med til historien at råvareleverandøren hadde pakket 0,5kg for lite flaked barley, så dette ble erstattet med 0,5kg ekstra Maris Otter. Dette kan nok forklare noe av differansen på OG, men jeg lurer på om noen har noen erfaringer med det å havne på 1.018 i forhold til forventet 1.009?
Oppskriften er: 81% Maris otter(skulle vært 73%), ca. 9% flaked barley (skulle egentlig vært 18%) og ca.9% svart malt. Mesket på 64 grader i 70 min og utmesket på 78 grader i 15 min. Brygget på en Speidel 20 plus. Oksygenert vørter med ren oksygen, tilsatt 2 pk. Mangrove Jack M15 tørr gjær (rehydrert). Satt til gjæring på 20 grader. Gjæringen starter allerede etter 12-13 timer og var "over" etter 2-3 døgn (dvs. den synket fra 1.052 til 1.020 ila 3 døgn, og sank fra 1.020 til 1.018 fra dag 4 til dag 14). Førsøkte med litt lett rulling på gjæringsdunken og satt opp temp til 22 grader, uten at dette endret på noe.
Noen som har noen teorier om det er gjærtypen eller bryggeprosessen som skaper avviket? Har også et Russian Imp.stout allgrain sett liggende, og her er det samme gjær som følger med...bør jeg velge annen gjær?
Lurer også på om noen har noen erfaringer med Stout, fat og beergas. Har etter 2-3 dagers karbonering (ca.0.8-0.9 bar i kjøleskap) begynt å få litt " liv" i stout`n, men ved påkopling av beergasregulator (2 bar trykk) og beeargas patroner, kommer ikke det velkjente skummet ut av kranen (jeg har stoutkran og disc)? Kan dette skyldes for lite Co2 karbonering, og at jeg må ha mer co2 i før Beergas patronene kommer til nytte?
Anyone?
I følge oppskrift skulle OG være 1.047 jeg havnet på 1.052, FG skulle bli 1.009 jeg havnet på 1.018. Det hører med til historien at råvareleverandøren hadde pakket 0,5kg for lite flaked barley, så dette ble erstattet med 0,5kg ekstra Maris Otter. Dette kan nok forklare noe av differansen på OG, men jeg lurer på om noen har noen erfaringer med det å havne på 1.018 i forhold til forventet 1.009?
Oppskriften er: 81% Maris otter(skulle vært 73%), ca. 9% flaked barley (skulle egentlig vært 18%) og ca.9% svart malt. Mesket på 64 grader i 70 min og utmesket på 78 grader i 15 min. Brygget på en Speidel 20 plus. Oksygenert vørter med ren oksygen, tilsatt 2 pk. Mangrove Jack M15 tørr gjær (rehydrert). Satt til gjæring på 20 grader. Gjæringen starter allerede etter 12-13 timer og var "over" etter 2-3 døgn (dvs. den synket fra 1.052 til 1.020 ila 3 døgn, og sank fra 1.020 til 1.018 fra dag 4 til dag 14). Førsøkte med litt lett rulling på gjæringsdunken og satt opp temp til 22 grader, uten at dette endret på noe.
Noen som har noen teorier om det er gjærtypen eller bryggeprosessen som skaper avviket? Har også et Russian Imp.stout allgrain sett liggende, og her er det samme gjær som følger med...bør jeg velge annen gjær?
Lurer også på om noen har noen erfaringer med Stout, fat og beergas. Har etter 2-3 dagers karbonering (ca.0.8-0.9 bar i kjøleskap) begynt å få litt " liv" i stout`n, men ved påkopling av beergasregulator (2 bar trykk) og beeargas patroner, kommer ikke det velkjente skummet ut av kranen (jeg har stoutkran og disc)? Kan dette skyldes for lite Co2 karbonering, og at jeg må ha mer co2 i før Beergas patronene kommer til nytte?
Anyone?