Stout - gjæring

KoHau

Norbrygg-medlem
Hei! Brygget 07.12 en stout og fikk en OG på 1.067. Hadde satt en gjærstarter 2 dager før bryggedag (2 ferske rør 007) og aktiviteten var bra. Slo av det meste av starteren så nesten bare gjær fikk komme opp i "konen" med 43L vørter. For en to, tre dager siden sluttet all aktivitet i gjærlåsen. Fg nå er på 1.021. Det kan da ikke være helt færdigjæret ennå?? Eller? BeerToolsPro forteller meg at Fg skal komme på 1.017 med en Attenuation på 75%.?.

Skal til å sette en bitter på fat som har samme gjær. Leste ett sted at en kunne koke opp litt sukkerlake (100 gram og 1dl vann) tilsette brygget for så å kjøre på med litt fersk gjær. Noen som har noen tanker om dette??
 
Hvis mulig øk tempraturen litt.
La det stå en uke til og se hva som skjer.

Har du tilgang på CO2 er det en bedre løsning en naturlig karbonering. Du bør regne deg frem til hvor mye sukker du skal tilsette ut i fra hvilket co2 volum du vil ha i ølet.
 
Drechsler skrev:
Skal til å sette en bitter på fat som har samme gjær. Leste ett sted at en kunne koke opp litt sukkerlake (100 gram og 1dl vann) tilsette brygget for så å kjøre på med litt fersk gjær. Noen som har noen tanker om dette??
Dette var ment som en metode for å få liv i gjæringa til stouten igjen.

Har tenkt å la det stå ei uke til ja og skal forsøke å sette opp tempen noe(18 grader romtemp, vil tro brygget holder en grad eller to høyere?).
 
Ikke hiv mer gjær og sukker i stouten. Bare la den gå.
Ved stormgjæring holder brygget høyere temp enn rommet pga varmeutvikling. Når denne er over er det greit å øke tempen litt  :yes:
 
Tilbake
Topp