Hei!
Vi planlegger overgang til all-grain, og jeg sitter å regner meg bort for å finne rett størrelse på meksekaret.
Jeg har kommet frem til at minimum for å brygge 20L øl med OG på 1065 er 5.5 kg malt ved 75% eff.
En kg malt skal (iflg How to brew) være 2,75 L = 15 L (dette er to liter vann og en kg malt)
I tillegg trengs 2L vann pr kg malt = 11 L (dette er det frie vannet)
Tilsammen = 26L
Høres dette ok ut, stemmer det med størrelsen på meskekarene deres (real life)?
Et annet viktig spørsmål er om dette er så superkritisk som jeg innbiller meg at det er :attevar:, om det ikke bare er å regulere tykkelsen på mesken etter hvor mye plass det er i karet og at en boks som er mellom 25 og 30L fungerer. (Jeg skjønner jo at større enn 26 er helt ok )
Det tredje er jo om noen vet om et sted jeg får kjøpt en kjøleboks som er passe stor i Oslo? Nå er det jo høysesong
Vi planlegger overgang til all-grain, og jeg sitter å regner meg bort for å finne rett størrelse på meksekaret.
Jeg har kommet frem til at minimum for å brygge 20L øl med OG på 1065 er 5.5 kg malt ved 75% eff.
En kg malt skal (iflg How to brew) være 2,75 L = 15 L (dette er to liter vann og en kg malt)
I tillegg trengs 2L vann pr kg malt = 11 L (dette er det frie vannet)
Tilsammen = 26L
Høres dette ok ut, stemmer det med størrelsen på meskekarene deres (real life)?
Et annet viktig spørsmål er om dette er så superkritisk som jeg innbiller meg at det er :attevar:, om det ikke bare er å regulere tykkelsen på mesken etter hvor mye plass det er i karet og at en boks som er mellom 25 og 30L fungerer. (Jeg skjønner jo at større enn 26 er helt ok )
Det tredje er jo om noen vet om et sted jeg får kjøpt en kjøleboks som er passe stor i Oslo? Nå er det jo høysesong