R.Dunne
Norbrygg-medlem
Hei!
I går kveld (Lørdag) brygget jeg og noen kompiser en amerikansk IPA. I dag klokken 12 var det veldig mye aktivitet i gjærlåsen. Vi pitchet halvannen pakke med 11,5g tørrgjær. (Safale US-05) Gjæren ble rehydrert før vi tilsatte den. OG var 1.060. I karet endte det opp med ca 20 liter vørter, som var litt mindre enn planlagt. Mengden gjær ble beregnet med Beersmith ift 25 liter vørter.
Her er video: http://www.youtube.com/watch?v=ZWHVZxC7SWY Dette er mitt andre brygg, og det er vesentlig mer aktivitet her enn det var de første dagene på det første. (Som står ved siden av i videoen). Er dette unormalt/uønsket, eller går det helt fint med så mye aktivitet?
:jaha:
Takk for svar!
(Jeg har det stående i gangen, som er det kjøligste stedet i leiligheten min på ca 20 - 22 grader. Jeg vet at det ikke er optimale forhold, men det er det beste jeg kan få til for tiden. )
I går kveld (Lørdag) brygget jeg og noen kompiser en amerikansk IPA. I dag klokken 12 var det veldig mye aktivitet i gjærlåsen. Vi pitchet halvannen pakke med 11,5g tørrgjær. (Safale US-05) Gjæren ble rehydrert før vi tilsatte den. OG var 1.060. I karet endte det opp med ca 20 liter vørter, som var litt mindre enn planlagt. Mengden gjær ble beregnet med Beersmith ift 25 liter vørter.
Her er video: http://www.youtube.com/watch?v=ZWHVZxC7SWY Dette er mitt andre brygg, og det er vesentlig mer aktivitet her enn det var de første dagene på det første. (Som står ved siden av i videoen). Er dette unormalt/uønsket, eller går det helt fint med så mye aktivitet?
:jaha:
Takk for svar!
(Jeg har det stående i gangen, som er det kjøligste stedet i leiligheten min på ca 20 - 22 grader. Jeg vet at det ikke er optimale forhold, men det er det beste jeg kan få til for tiden. )