Stjeling av gjær

Jeg syns at Nøgne Ø sin Saison (polvare) er god og siden den ikke er pasteurisert så skulle det vel gå å rappe gjæren de har brukt og bruke den i sin egen brygg,
Hvordan ville dere evt. ha gjort dette?
 
Hørte et (riktignok litt gamelt) intervju med bryggermesteren på Nøne Ø. Der sa de at de filtrerte ølen før tapping og tilsatte 1 mill gjærceller med Nottingham før flasking. Nøgne Ø bruker standard gjærstammer fra White Labs til selve gjæringen. Kjøp et rør med ny gjær. Å dyrke opp fra flasken er ikke noe poeng.
 
Det kan gjøres ved å bygge opp gjæren i startere i flere steg. Men det er som regel så lite gjær i flaskene, og denne er utsatt for veldig ugjestmilde forhold, trykk alkohol og så videre.

Dette kombinert med at de fleste gjærstammer faktisk er tilgjengelige fra whitelabs eller wyeast gjør det lite attraktivt å dyrke opp gjær fra flasker.
 
Tilbake
Topp