Jeg tok ut en prøve for å måle SG. Batchen er ikke riktig klar enda, og har sikkert 2-4 dager igjen. Jeg lot prøven stå å sette seg litt i kjøleskapet over natten før jeg forsiktig "stakk den om" til et nytt glass uten å få med særlig bunnfall. Det ser imidlertid ut til at glasset har mer å gå på med hensyn til klarhet. Er det lurt/Har det hensikt eller er det kanskje dumt å stikke om to ganger før jeg tapper på flaske?
Prøven lukter ganske fruktig og bra, men smaker litt vel flatt. Det mangler liksom litt ryggrad og munnfølelse. Nå er det selvsagt ikke kullsyre tilstede, men er det normalt på dette stadiet? Det er en IPA. Er det noe jeg bør gjøre for å gi mer fylde til ølet?
Prøven lukter ganske fruktig og bra, men smaker litt vel flatt. Det mangler liksom litt ryggrad og munnfølelse. Nå er det selvsagt ikke kullsyre tilstede, men er det normalt på dette stadiet? Det er en IPA. Er det noe jeg bør gjøre for å gi mer fylde til ølet?