Jeg er, tross godt voksen alder, nybegynner i bryggefaget. Jeg har lest en del om brygging, både i bøker og ikke minst inne på dette fremragende forum. Jeg har hittil brygget 3 brygg på min BB60. Ett relativt mislykket, ett bra og det siste ble veldig bra. Det som ble relativt mislykket var en IPA med en del humle, hvor jeg brukte altfor lite vann i skyllingen, og endte opp med bare 11 liter(burde blitt minst det dobbelte). Jeg skjønner jo hva jeg gjorde feil og rettet dette opp i midt neste brygg(Pale Ale), som da faktisk ble veldig godt. IPA'en er forsåvidt drikkenes, men har en veldig sterk smak av humle. Mitt første spørsmål er derfor; er det noen måte jeg kan "vanne" dette ut for å få en noe mildere smak? Tenkte f.eks. å blande det ut med et øl med mildere smak, eller finnes det en bedre metode?
Neste spørsmål: Jeg har nå to nye sett klar for brygging, en Pale Ale og en Stout. Tenkte å gjøre dette denne uken, men pga. jobb og knapt med tid, så tenkte jeg å meske ene kvelden og la vørteren stå til neste dag, og koke denne da. Er det noe problem med å gjøre det på denne måten?
Neste spørsmål: Jeg har nå to nye sett klar for brygging, en Pale Ale og en Stout. Tenkte å gjøre dette denne uken, men pga. jobb og knapt med tid, så tenkte jeg å meske ene kvelden og la vørteren stå til neste dag, og koke denne da. Er det noe problem med å gjøre det på denne måten?