Karsteinb
Norbrygg-medlem
Øl var eit av dei første kornprodukta – truleg like gamalt som brød og graut, men verre å finne restar av. Den eksperimentelle arkeobotanikken har likevel tråla spora tilbake til Midtaustens jeger- og sankarsamfunn. I motsetnad til sesongprega bær og frukter kunne malta korn bli brygga året rundt. Øl var meir hygienisk å drikke enn vatn, var sentralt som sosialt «lim» og i religiøse festar, og som «flytande brød» eit næringsrikt kosttilskot.
Av Åsmund Bjørnstad, professor emeritus i plantefordeling, Universitetet ved NMBU
Publisert 9. mars 2022 14:25 - Sist endret 9. mars 2022 14:25
FORTID - Studentenes historietidskrift
Av Åsmund Bjørnstad, professor emeritus i plantefordeling, Universitetet ved NMBU
Publisert 9. mars 2022 14:25 - Sist endret 9. mars 2022 14:25
FORTID - Studentenes historietidskrift