Har endelig tatt steget inn i ølbryggingens verden etter å ha lekt meg med vinbrygging tidligere.
Div utstyr og råstoffer er bestilt fra Bryggselv, og leser meg nå opp på det som trengs før utstyret ramler ned i posten
Har i den forbindelse noen spørsmål.
Planen er å brygge en IPA, og har laget en tenkt oppskrift på dette - http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/bee...umshow=100&namesearch=Tistedal&brewersearch=
Jeg tenkte å koke maltekstraktet (flytende) i en mindre kjele på 10 liter sammen med vann og tilsette humlen etter oppskriften samt litt Whirfloc for klarning.
Deretter har jeg dette sammen med kaldt vann opp i gjæringskaret slik at jeg slipper å bruke lang tid og ressurser på nedkjøling. Har heller ikke pt. en større kjele tilgjengelig og hadde plan om å anskaffe dette + vørterkjøler senere.
- Hvordan vil bitterheten fra humlen bli påvirket når man kun koker opp 10 liter for deretter å spe det ut? Trengs det da ekstra med humle og isåfall hvor mye for å få en god bitter IPA?
- Skal alt innholdet i kjelen helles over i gjæringkaret, eller skal humlen (i form av pellets) legge seg i bunnen av kjelen og vil dermed ikke bli med videre under gjæringen?
Setter pris på alle svar og evt tilbakemeldinger og tips
Div utstyr og råstoffer er bestilt fra Bryggselv, og leser meg nå opp på det som trengs før utstyret ramler ned i posten
Har i den forbindelse noen spørsmål.
Planen er å brygge en IPA, og har laget en tenkt oppskrift på dette - http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/bee...umshow=100&namesearch=Tistedal&brewersearch=
Jeg tenkte å koke maltekstraktet (flytende) i en mindre kjele på 10 liter sammen med vann og tilsette humlen etter oppskriften samt litt Whirfloc for klarning.
Deretter har jeg dette sammen med kaldt vann opp i gjæringskaret slik at jeg slipper å bruke lang tid og ressurser på nedkjøling. Har heller ikke pt. en større kjele tilgjengelig og hadde plan om å anskaffe dette + vørterkjøler senere.
- Hvordan vil bitterheten fra humlen bli påvirket når man kun koker opp 10 liter for deretter å spe det ut? Trengs det da ekstra med humle og isåfall hvor mye for å få en god bitter IPA?
- Skal alt innholdet i kjelen helles over i gjæringkaret, eller skal humlen (i form av pellets) legge seg i bunnen av kjelen og vil dermed ikke bli med videre under gjæringen?
Setter pris på alle svar og evt tilbakemeldinger og tips