Børge B
Dommer
Her er det noe jeg ikke forstår...
Når du lager starter - dekanterer du av væsken, og bruker bunnfallet. (ref: http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,2176.0.html) Når du vasker gjær - bruker du væsken, og kaster bunnfallet. (ref: http://www.homebrewtalk.com/f13/yeast-farming-11845/index6.html#post114104)
Hva er forskjellen ? Og hvordan vet jeg hva jeg skal bruke når ?
Hva om jeg da f.eks lager en starter av en gjær som er vasket. Hva skal jeg bruke da ? Væsken eller bunnfallet ?
Når du lager starter - dekanterer du av væsken, og bruker bunnfallet. (ref: http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,2176.0.html) Når du vasker gjær - bruker du væsken, og kaster bunnfallet. (ref: http://www.homebrewtalk.com/f13/yeast-farming-11845/index6.html#post114104)
Hva er forskjellen ? Og hvordan vet jeg hva jeg skal bruke når ?
Hva om jeg da f.eks lager en starter av en gjær som er vasket. Hva skal jeg bruke da ? Væsken eller bunnfallet ?