Starte å brygge

Hei! Kjøpte kokekar for en stund tilbake, og gjæringsutstyr nå.
Tenkte dette ølsettet: https://www.finn.no/shopping/kategori/sport-fritid-og-hobby/olbrygging/olsett-lys-pakke

Sammen med dette gjæringsettet: https://www.bryggselv.no/bryggselv/102424/nybegynnersett-alt-du-trenger-for-gjæring-og-tapping

Men så kommer spørsmålet. Jeg har lite lagringsplass i kjøleskap, kan jeg la ølen stå i rundt 20 grader i min kjellerbod, over 1-2 mnd etter det er ferdig å karbonere? Eller må jeg isåfall skaffe et kjøleskap til?

Og hvor kjøper dere glassflasker?
 
Hei! Kjøpte kokekar for en stund tilbake, og gjæringsutstyr nå.
Tenkte dette ølsettet: https://www.finn.no/shopping/kategori/sport-fritid-og-hobby/olbrygging/olsett-lys-pakke

Sammen med dette gjæringsettet: https://www.bryggselv.no/bryggselv/102424/nybegynnersett-alt-du-trenger-for-gjæring-og-tapping

Men så kommer spørsmålet. Jeg har lite lagringsplass i kjøleskap, kan jeg la ølen stå i rundt 20 grader i min kjellerbod, over 1-2 mnd etter det er ferdig å karbonere? Eller må jeg isåfall skaffe et kjøleskap til?

Og hvor kjøper dere glassflasker?
1-2 mnd i boden går fint og flasker får du i butikken, du kjøper panta ølflasker til 40.- kassa.
 
Innimellom er det noen som kjøper en pall med flasker her inne og vil kvitte seg med en del av de, da får du de billigere enn butikkpris. Halvlitere får du ikke på butikken, men 0.33 får du en stund til til ei kr flaska.
 
Tenk også på at malten (kornet) i ølsettene må knuses. Du har kanskje maltmølle, da er alt i orden.
Hvis ikke kjenner du kanskje noen som har?
Ølsett kan ofte bestilles med ferdigknust malt, men knust malt har en holdbarhet på to uker (sies det), så det blir litt drøyt med 4 sett.

Hvis du setter inn bosted i profilen din, er det ganske sikkert noen i nærheten som kan hjelpe deg :)
 
Dersom du har en god pub i nærheten, gir de fra seg tomme ølflasker på søndager. De er uten pant, så du gjør dem en tjeneste. Fordelen er også at de stort sett er fra fredagen og lørdagen og uten sneiper i motsetning til panteflasker som kan ha ligget i en bod i årevis :)
 
Hmm, kan jo gå til restauranten jeg jobber litt i å spørre om å ta flasker da. Men dere bruker altså vanlige ølflasker fra butikk? Går en del heiniken der, så blir jo evt. med logo. Bor forresten i Oslo.
Funker flaskeskyller med pumpe bra? Må jeg evt. gå over med børst?
 
For å slippe flere investeringer (nå), kan du ha dem i ovnen på en time. Se over dem først. Ingen vits å bake gammel snus :)
 
Hmm, kan jo gå til restauranten jeg jobber litt i å spørre om å ta flasker da. Men dere bruker altså vanlige ølflasker fra butikk? Går en del heiniken der, så blir jo evt. med logo. Bor forresten i Oslo.
Funker flaskeskyller med pumpe bra? Må jeg evt. gå over med børst?

Flaskeskyller med pumpe er for å desinfisere flaskene. De må være rene før du bruker denne, som da skal brukes med star san (eller hva du velger å bruke). De er altså IKKE for å VASKE flaskene, kun sanitere.

Heineken-logoene sklir av med en gang i varmt vann hvis jeg husker riktig.
 
Takk! Startsettet jeg kjøpte har inkludert børste, så får bare skrubbe litt :) Takk for info. Blir nok å starte iløpet av de neste ukene.
 
Ikkeno problem å lagre knust malt noen måneder er min erfaring. Andre?

Det Thomasst skriver: Ølsett kan ofte bestilles med ferdigknust malt, men knust malt har en holdbarhet på to uker (sies det), så det blir litt drøyt med 4 sett.
Er ikke min erfaring. Men jeg tror lagring har mye å si. Knust vil tiltrekke fuktighet mye lettere enn
hele korn og kan sefølg foringes noe lettere.
 
Tilbake
Topp