Hei godtfolk!
Er på vei over i den nye skumle All-grain verdnen og sitter med et par spørsmål.
Fått tak i et par beredere som skal brukes til diverse kar og regner med å lage 50 liters batcher i starten.
1: Det jeg i hovedsak lurer på er om jeg kan bruke march 809 pumpa i et HERMs- system uten for stor sjans for at malten blir for komprimert så flyten stopper?hvordan styrer evt folk denne for å minske flow/undertrykk under falskbunnen. har ingen formening over hvor mange liter man bør slippe gjennom maltsengen pr. min? Har foreløpig en sprutfanger(for å stoppe fettsprut fra stekepanne. bygd av veldig finmasket strekkmetall) fra OBS! som jeg tenkte å bruke. Ca 35cm i diameter.
Tar gjerne imot kommentarer og forslag til andre forhåpentligvis billige alternativer her Tenkt at jeg evt. kan la den filtrerte mesken renne ned i en bøtte for så skru på pumpa når den begynner å fylles opp, men ser ikke mye til den løsningen på andre bygg jeg har sett, så regner med at det må være en bedre løsning!
2et jeg også er usikker på er hvordan jeg bør dimensjonere oppvarmingsspiralen til hermsen? hvor mange meter er "standard" her?
3: Når det gjelder slanger mellom tankene, er det kun food-grade silikon som gjelder? Eller finnes det noen billigere alternativ?
Ellers er alt veldig klart. Jobber med å få opp temperaturavlesninger og setpoints for mesketemp på et lcd-display samt PID-regulering av Varmsvannsberederen.
Ser veldig fram til å kjenne smaken av mitt første All-grain øl :sikle
Er på vei over i den nye skumle All-grain verdnen og sitter med et par spørsmål.
Fått tak i et par beredere som skal brukes til diverse kar og regner med å lage 50 liters batcher i starten.
1: Det jeg i hovedsak lurer på er om jeg kan bruke march 809 pumpa i et HERMs- system uten for stor sjans for at malten blir for komprimert så flyten stopper?hvordan styrer evt folk denne for å minske flow/undertrykk under falskbunnen. har ingen formening over hvor mange liter man bør slippe gjennom maltsengen pr. min? Har foreløpig en sprutfanger(for å stoppe fettsprut fra stekepanne. bygd av veldig finmasket strekkmetall) fra OBS! som jeg tenkte å bruke. Ca 35cm i diameter.
Tar gjerne imot kommentarer og forslag til andre forhåpentligvis billige alternativer her Tenkt at jeg evt. kan la den filtrerte mesken renne ned i en bøtte for så skru på pumpa når den begynner å fylles opp, men ser ikke mye til den løsningen på andre bygg jeg har sett, så regner med at det må være en bedre løsning!
2et jeg også er usikker på er hvordan jeg bør dimensjonere oppvarmingsspiralen til hermsen? hvor mange meter er "standard" her?
3: Når det gjelder slanger mellom tankene, er det kun food-grade silikon som gjelder? Eller finnes det noen billigere alternativ?
Ellers er alt veldig klart. Jobber med å få opp temperaturavlesninger og setpoints for mesketemp på et lcd-display samt PID-regulering av Varmsvannsberederen.
Ser veldig fram til å kjenne smaken av mitt første All-grain øl :sikle