Hei folkens.
Jeg har nylig begynt med denne hobbyen og jeg har forsøkt å lese meg opp etter beste evne, men en del ting er enda vagt eller delvis helt uklart enda.
Jeg har en IPA på gjæring nå, denne skal etter boken være ferdig om 4 dager (14 dagers gjæring)
For å slippe flaskingen gikk jeg til innkjøp av 2 stk 12 liters fat samt co2 utstyr.
Her kommer konefaktoren inn, jeg måtte ty til 12 liters fat for å slippe stjele all plass i kjøleskapet
Spørsmål
1. Jeg har lest det finnes tabeller for karbonering, trykk, tid og temperatur, men jeg finner ikke noe slikt. Det jeg er på jakt etter er altså hvor lenge jeg skal karbonere fatene mine nå før jeg kan driste meg til å smake på herligheten ?
2. Må fat nødvendigvis lagres kjølig ? Kan jeg som et eksempel kjøpe et 19 lites fat, tappe på dette og hive det i en bod for deretter tappe dette på 12 liters fat den stund jeg ønsker å karbonere dette ?
3. Hjelper dette da i så fall på smak etc om jeg eksempelvis brygger en lager ?
Kjøleplass er altså en mangel, jeg tar gjerne i mot gode forslag på hvordan løse dette med tanke på hvordan jeg kan fortsette å brygge uten å måtte drikke opp alt før neste settes på kjøling
Jeg har nylig begynt med denne hobbyen og jeg har forsøkt å lese meg opp etter beste evne, men en del ting er enda vagt eller delvis helt uklart enda.
Jeg har en IPA på gjæring nå, denne skal etter boken være ferdig om 4 dager (14 dagers gjæring)
For å slippe flaskingen gikk jeg til innkjøp av 2 stk 12 liters fat samt co2 utstyr.
Her kommer konefaktoren inn, jeg måtte ty til 12 liters fat for å slippe stjele all plass i kjøleskapet
Spørsmål
1. Jeg har lest det finnes tabeller for karbonering, trykk, tid og temperatur, men jeg finner ikke noe slikt. Det jeg er på jakt etter er altså hvor lenge jeg skal karbonere fatene mine nå før jeg kan driste meg til å smake på herligheten ?
2. Må fat nødvendigvis lagres kjølig ? Kan jeg som et eksempel kjøpe et 19 lites fat, tappe på dette og hive det i en bod for deretter tappe dette på 12 liters fat den stund jeg ønsker å karbonere dette ?
3. Hjelper dette da i så fall på smak etc om jeg eksempelvis brygger en lager ?
Kjøleplass er altså en mangel, jeg tar gjerne i mot gode forslag på hvordan løse dette med tanke på hvordan jeg kan fortsette å brygge uten å måtte drikke opp alt før neste settes på kjøling