I går brygget jeg øl for første gang og kan bare konkludere med at det er utrolig hvor mye man lærer av å gjøre mye feil!
Noen spørsmål: jeg overvurderte min egen styrke og hadde ikke sjans til å løfte en 36 liters kjele med 25 liter vørter ned fra komfyren og over i kjølekaret. Jeg måtte derfor improvisere og ha vørteren ned i gjæringskaret først og så kjøle det ned i det. Er dette helt krise? Bør jeg holde meg til å lage mindre batcher med øl fremover så jeg får kjølt det i kjelen, eller er dette en brukende løsning?
Når det kom til kjøling skjedde dette selvsagt alt annet enn hurtig. Jeg har en seksti liters balje som jeg fylte med kaldt vann og 1,5 liters brusflasker med frossent vann. Jeg innser jeg kunne hatt flere flasker enn det jeg hadde, men er den baljen for liten til å få kjølt ned effektivt likevel?
Andre tips og triks mottas med stor takk!
Noen spørsmål: jeg overvurderte min egen styrke og hadde ikke sjans til å løfte en 36 liters kjele med 25 liter vørter ned fra komfyren og over i kjølekaret. Jeg måtte derfor improvisere og ha vørteren ned i gjæringskaret først og så kjøle det ned i det. Er dette helt krise? Bør jeg holde meg til å lage mindre batcher med øl fremover så jeg får kjølt det i kjelen, eller er dette en brukende løsning?
Når det kom til kjøling skjedde dette selvsagt alt annet enn hurtig. Jeg har en seksti liters balje som jeg fylte med kaldt vann og 1,5 liters brusflasker med frossent vann. Jeg innser jeg kunne hatt flere flasker enn det jeg hadde, men er den baljen for liten til å få kjølt ned effektivt likevel?
Andre tips og triks mottas med stor takk!