Pedersen
Norbrygg-medlem
Hei.
Flasket mitt andre ekstrakt brygg i dag å smaken å lukta var lovende så trur det blir øl av dette :sikle men spørsmålet mitt er til mitt første brygg.
Dette var et ekstrakt sett jeg fikk med da jeg kjøpte noe utstyr på brygging.no, det var bavarian pilsner flytende ekstrakt med humle å gjær, safelager S,23 het den vel, kokte sammen alt kjølte det ned og tilsatte rehydrert gjær etter metode i moderne hjemmebrygging.
Det ble en O.G på 1048 og ett sluttvolum ca20L, men bare 11,5g gjær. Gjorde jo som det sto i oppskrifta :hadet:
Men har aldri hatt noe skikkelig gjæring på det, var litt 3 dager etter jeg satte det på dunk på en tempratur 10-14 grader å stått stille siden, men en dag hadde katten fått opp døra så temperaturen hadde gått opp til ca 20c i ca ett døgn, da begynte det å boble i låsen igjen, dette var ca 1,5 uke i gjæringa. Det bobler enda ca 2.5uke etter og S.G krabber sakte men sikkert nedover og smaken forandrer seg fra dag til dag, fra nesten fruktdrikk til mere ølsmak.
Hva burde jeg gjøre? Stikke det om til ett nytt kar å sette det på kjølerom med konstant 4c eller la det stå på eksisterende dunk? Har skjønt at pils ikke er noe for nybegynner :bank2:
S.G er 1037 på dette tidspunkt!
Flasket mitt andre ekstrakt brygg i dag å smaken å lukta var lovende så trur det blir øl av dette :sikle men spørsmålet mitt er til mitt første brygg.
Dette var et ekstrakt sett jeg fikk med da jeg kjøpte noe utstyr på brygging.no, det var bavarian pilsner flytende ekstrakt med humle å gjær, safelager S,23 het den vel, kokte sammen alt kjølte det ned og tilsatte rehydrert gjær etter metode i moderne hjemmebrygging.
Det ble en O.G på 1048 og ett sluttvolum ca20L, men bare 11,5g gjær. Gjorde jo som det sto i oppskrifta :hadet:
Men har aldri hatt noe skikkelig gjæring på det, var litt 3 dager etter jeg satte det på dunk på en tempratur 10-14 grader å stått stille siden, men en dag hadde katten fått opp døra så temperaturen hadde gått opp til ca 20c i ca ett døgn, da begynte det å boble i låsen igjen, dette var ca 1,5 uke i gjæringa. Det bobler enda ca 2.5uke etter og S.G krabber sakte men sikkert nedover og smaken forandrer seg fra dag til dag, fra nesten fruktdrikk til mere ølsmak.
Hva burde jeg gjøre? Stikke det om til ett nytt kar å sette det på kjølerom med konstant 4c eller la det stå på eksisterende dunk? Har skjønt at pils ikke er noe for nybegynner :bank2:
S.G er 1037 på dette tidspunkt!