Hei!
Jeg har hatt en belgisk dobbel stående til gjæring i 8 dager.
Og hadde planlagt å tilsette blåbær i sekundærdunk å stikke om på denne, men idag ser jeg at det ennå er veldig mye skum på toppen, ca 5-6 cm.
Spørsmålet mitt er, bør jeg vente med å stikke om til gjæren har sunket? Eller Bør jeg vente? Gjæren er wlp 530 abbey ale.
Planen er å la blåbærene ligge i ca 3 -4 uker før jeg flasker.
Er redd at blåbærene blir ødelagt, siden jeg allerede hadde tint de, er det mulig å fryse de om igjen?
Takknemlig for svar
Jeg har hatt en belgisk dobbel stående til gjæring i 8 dager.
Og hadde planlagt å tilsette blåbær i sekundærdunk å stikke om på denne, men idag ser jeg at det ennå er veldig mye skum på toppen, ca 5-6 cm.
Spørsmålet mitt er, bør jeg vente med å stikke om til gjæren har sunket? Eller Bør jeg vente? Gjæren er wlp 530 abbey ale.
Planen er å la blåbærene ligge i ca 3 -4 uker før jeg flasker.
Er redd at blåbærene blir ødelagt, siden jeg allerede hadde tint de, er det mulig å fryse de om igjen?
Takknemlig for svar
Sist redigert: