Hei,
Jeg driver og setter opp en oppskrift på en frisk, og lett pale/IPA med humle av sitrus-preg.
1) Hvor mye citra-humle burde jeg bruke for å finne riktig smak og aroma?
2) Hvilken humle er fin å kombinere smak/aroma med citra? Først tenkte jeg cascade men nå heller jeg mer over på centennial.
Oppskrift (50 L batch BB60):
11,7 kg pale malt
1,3 kg vienna
Mesk 62 C i 60 min
Utmesk 78 C i 15 min
Humle:
60 min Magnum 50 g
15 min Citra 60 g
15 min Centennial/cascade 60 g
Tørrhumling:
Citra 30 g
Centennial/cascade 30 g
Gjær: Safale S-04
IBU: 52
ABV: 6,6%
Har også i Protafloc og clarex. Evt. dekstrose hvis vi skal ha opp ABV.
Jeg driver og setter opp en oppskrift på en frisk, og lett pale/IPA med humle av sitrus-preg.
1) Hvor mye citra-humle burde jeg bruke for å finne riktig smak og aroma?
2) Hvilken humle er fin å kombinere smak/aroma med citra? Først tenkte jeg cascade men nå heller jeg mer over på centennial.
Oppskrift (50 L batch BB60):
11,7 kg pale malt
1,3 kg vienna
Mesk 62 C i 60 min
Utmesk 78 C i 15 min
Humle:
60 min Magnum 50 g
15 min Citra 60 g
15 min Centennial/cascade 60 g
Tørrhumling:
Citra 30 g
Centennial/cascade 30 g
Gjær: Safale S-04
IBU: 52
ABV: 6,6%
Har også i Protafloc og clarex. Evt. dekstrose hvis vi skal ha opp ABV.