Jeg brygget mitt første ølsett for 1 mnd siden. En muntons smugglers special. Jeg tilsatte 1 kg ekstra spraymalt og to pakker gjær isteden for 1, etter anbefaling fra gutta på BakkeBrygg.
Etter 3 1/2 uke på 20 grader stakk jeg om ølet til nytt gjæringkar der jeg på forhånd hadde tilsatt 120 gram sukkerlake. Hevertslangen ble lagt helt i bunnen slik at ølet "snurret rundt" i det nye karet. For 4 døgn siden fylte jeg over på flasker og satte flaskene på badet i 25 grader. Nå har jeg åpnet noen flasker og drukket. Det er bra med bobler i dem allerede men en besk ettersmak. Det smaker veldig bra når jeg drikker det, men akkurat i det ølet har "forlatt" ganen kommer en besk ettersmak som er litt "gjær-aktig" Vanskelig å beskrive, men det er ikke humle-besk smak jeg mener.
Vil dette gå seg til med lagring?
Etter 3 1/2 uke på 20 grader stakk jeg om ølet til nytt gjæringkar der jeg på forhånd hadde tilsatt 120 gram sukkerlake. Hevertslangen ble lagt helt i bunnen slik at ølet "snurret rundt" i det nye karet. For 4 døgn siden fylte jeg over på flasker og satte flaskene på badet i 25 grader. Nå har jeg åpnet noen flasker og drukket. Det er bra med bobler i dem allerede men en besk ettersmak. Det smaker veldig bra når jeg drikker det, men akkurat i det ølet har "forlatt" ganen kommer en besk ettersmak som er litt "gjær-aktig" Vanskelig å beskrive, men det er ikke humle-besk smak jeg mener.
Vil dette gå seg til med lagring?