Jeg er fersk, og har bare 5 brygg bak meg hvor jeg alene har kontroll på hele prosessen.
Mitt andre brygg var en IPA, etter en uke på flaske greide jeg ikke vente lengre. Smaksprøven var langt over alle forventninger, og det var tendenser til jubel selv om jeg var alene i rommet. Aroma var god, og smak var god. Ingen tvil om at dette var en IPA, men etter bare en uke på flaske var det for lite kullsyre. En uke til på flaske hjalp på, men fremdeles ikke nok, så den fikk stå ennå en uke. I tillegg ristet jeg på flaskene hver dag. Kullsyre ble nå bra. Men så lurer jeg på om jeg har tabbet meg ut. Kassene ble stående i 20 C nesten to uker til, og jeg har bare puttet noen flasker i kjøleskap etterhvert som jeg skulle servere. Nå synes jeg at smak og aroma har tapt seg ganske mye, og det er blitt en mer bitter smak som jeg ikke har kjent før. Noen tanker om dette?
Mitt andre brygg var en IPA, etter en uke på flaske greide jeg ikke vente lengre. Smaksprøven var langt over alle forventninger, og det var tendenser til jubel selv om jeg var alene i rommet. Aroma var god, og smak var god. Ingen tvil om at dette var en IPA, men etter bare en uke på flaske var det for lite kullsyre. En uke til på flaske hjalp på, men fremdeles ikke nok, så den fikk stå ennå en uke. I tillegg ristet jeg på flaskene hver dag. Kullsyre ble nå bra. Men så lurer jeg på om jeg har tabbet meg ut. Kassene ble stående i 20 C nesten to uker til, og jeg har bare puttet noen flasker i kjøleskap etterhvert som jeg skulle servere. Nå synes jeg at smak og aroma har tapt seg ganske mye, og det er blitt en mer bitter smak som jeg ikke har kjent før. Noen tanker om dette?