Hei alle bryggere.
Jeg er ikke så veldig erfaren brygger, men har brygget noen ekstraktbrygg før med et godt resultat (i henhold til mine normer).
Har finlest www.howtobrew.com og de opplyser at man må desinfisere alt utstyr i hele prosessen. Det normale er jo å skylle bort midlene man bruker for å desinfiserer, og vannet man bruker må da være kokt, sier de. Jeg har av praktiske årsaker bare desinfisert gjæringsbøtta og flasker for ferdig produkt og brukt dusjen til å skylle bort uønskede desinfiseringsstoffer.
Nå bor jeg i Oslo og vi har hatt en omgang med parasitter osv i vannet. Bakterie innholdet i all vann er vel som normalt tilstede, men mengder og hvor mye de påvirker et ferdig ølprodukt vet jeg ikke.
Men dette har fått meg til å tenke på bakterieinnholdet i spring vannet. Jeg er selv så heldig at jeg får vann fra et av de to vannverkene i Oslo som har UV filter, men kvaliteten på rørene fra vannverket til meg kan jo gi meg mange bakterier allikevel.
Hvilke løsning bruker dere andre her i formumet for å skylle bort desinfiseringsstoffer? Koker dere vannet? evt har dere installert filterstasjoner på vannintaket til boligen deres?
Ser forresten også på en nettside at et vannfilter som renser bort alt av bakterier ikke koster allverdens heller, http://www.aun.as/node/347#filterstasjoner tatt i betraktning at man får et vann som er uten bakterier, lukt, smak og parasitter.
Jeg er ikke så veldig erfaren brygger, men har brygget noen ekstraktbrygg før med et godt resultat (i henhold til mine normer).
Har finlest www.howtobrew.com og de opplyser at man må desinfisere alt utstyr i hele prosessen. Det normale er jo å skylle bort midlene man bruker for å desinfiserer, og vannet man bruker må da være kokt, sier de. Jeg har av praktiske årsaker bare desinfisert gjæringsbøtta og flasker for ferdig produkt og brukt dusjen til å skylle bort uønskede desinfiseringsstoffer.
Nå bor jeg i Oslo og vi har hatt en omgang med parasitter osv i vannet. Bakterie innholdet i all vann er vel som normalt tilstede, men mengder og hvor mye de påvirker et ferdig ølprodukt vet jeg ikke.
Men dette har fått meg til å tenke på bakterieinnholdet i spring vannet. Jeg er selv så heldig at jeg får vann fra et av de to vannverkene i Oslo som har UV filter, men kvaliteten på rørene fra vannverket til meg kan jo gi meg mange bakterier allikevel.
Hvilke løsning bruker dere andre her i formumet for å skylle bort desinfiseringsstoffer? Koker dere vannet? evt har dere installert filterstasjoner på vannintaket til boligen deres?
Ser forresten også på en nettside at et vannfilter som renser bort alt av bakterier ikke koster allverdens heller, http://www.aun.as/node/347#filterstasjoner tatt i betraktning at man får et vann som er uten bakterier, lukt, smak og parasitter.