Heisann!
Jeg er da inne på min tredje selvfablete oppskrift og vil da gjerne ha litt tilbakemeldinger på denne, da jeg syns det å lage de to forrige (IPA og Brown Ale) var betraktelig enklere å søke/lese seg til. Jeg skal da prøve å få til en Porter/Stout, på 8-9%, med god munnfylde, og smaker en kan kjenne igjen fra en tur i skauen.
Tilsetningene jeg har valgt er Einebær, mye Kokekaffe (kaldbrygget tenker jeg meg) og Blåbær (i form av no blåbærsaus (saft) jeg fant på bondens marked her forleden.
Bålet kommer i form av røkt malt.
Blåbærsafta tenkte jeg å tilsette som "flaskingsukker". Rører den ut sammen med resten av sukkeret til flasking. Kaffen tenkte jeg å tilsette på samme tidspunkt. Holder 1L med sterk kaffe på noe slikt?
Aner ikke hvor mye einebær som er for mye/for lite på noe slikt. Innspill?
Maltet ser slikt ut:
3.5 kgUnited Kingdom - Maris Otter Pale383.7543.8%
1 kgDry Malt Extract - Light42412.5%
1 kgUnited Kingdom - Munich37612.5%
0.8 kgUnited Kingdom - Peated Malt382.510%
0.5 kgUnited Kingdom - Wheat3726.3%
0.3 kgBelgian - Biscuit35233.8%
0.3 kgGerman - CaraMunich I34393.8%
0.3 kgUnited Kingdom - Chocolate344253.8%
0.3 kgUnited Kingdom - Coffee Malt361503.8%
8kg tilsammen. (7kg malt)
Er ganske klar over at den ser litt kronglete ut, da den er beregnet på en BB30, samt at jeg blir litt "MÅ ha med litt av alt"-type når jeg lager noe slikt. Er stor fan av stouts og portere med masse kaffe og sjokoladesmak. Er dette for lite?
Er også litt usikker på Peated malt. Så på en klone av Nøgne Ø sin Bestefar, en øl jeg er svært glad i, og den hadde store mengder peated. Så hva jeg funderer på er vel hvor mye blir en markant "touch" av bål, uten at du stikker aske inn i kjeften.
Humler har jeg ikke tenkt stort på, har noe Magnum liggende, samt noe Hallertau tradition, høres en blanding av dette greit ut?
Tusen hjertelig takk for eventuelle innspill!
Jeg er da inne på min tredje selvfablete oppskrift og vil da gjerne ha litt tilbakemeldinger på denne, da jeg syns det å lage de to forrige (IPA og Brown Ale) var betraktelig enklere å søke/lese seg til. Jeg skal da prøve å få til en Porter/Stout, på 8-9%, med god munnfylde, og smaker en kan kjenne igjen fra en tur i skauen.
Tilsetningene jeg har valgt er Einebær, mye Kokekaffe (kaldbrygget tenker jeg meg) og Blåbær (i form av no blåbærsaus (saft) jeg fant på bondens marked her forleden.
Bålet kommer i form av røkt malt.
Blåbærsafta tenkte jeg å tilsette som "flaskingsukker". Rører den ut sammen med resten av sukkeret til flasking. Kaffen tenkte jeg å tilsette på samme tidspunkt. Holder 1L med sterk kaffe på noe slikt?
Aner ikke hvor mye einebær som er for mye/for lite på noe slikt. Innspill?
Maltet ser slikt ut:
3.5 kgUnited Kingdom - Maris Otter Pale383.7543.8%
1 kgDry Malt Extract - Light42412.5%
1 kgUnited Kingdom - Munich37612.5%
0.8 kgUnited Kingdom - Peated Malt382.510%
0.5 kgUnited Kingdom - Wheat3726.3%
0.3 kgBelgian - Biscuit35233.8%
0.3 kgGerman - CaraMunich I34393.8%
0.3 kgUnited Kingdom - Chocolate344253.8%
0.3 kgUnited Kingdom - Coffee Malt361503.8%
8kg tilsammen. (7kg malt)
Er ganske klar over at den ser litt kronglete ut, da den er beregnet på en BB30, samt at jeg blir litt "MÅ ha med litt av alt"-type når jeg lager noe slikt. Er stor fan av stouts og portere med masse kaffe og sjokoladesmak. Er dette for lite?
Er også litt usikker på Peated malt. Så på en klone av Nøgne Ø sin Bestefar, en øl jeg er svært glad i, og den hadde store mengder peated. Så hva jeg funderer på er vel hvor mye blir en markant "touch" av bål, uten at du stikker aske inn i kjeften.
Humler har jeg ikke tenkt stort på, har noe Magnum liggende, samt noe Hallertau tradition, høres en blanding av dette greit ut?
Tusen hjertelig takk for eventuelle innspill!
Sist redigert: