runeni
Norbrygg-medlem
Har kokt vørter to ganger i en Patina 30l (rustfritt stål). Da jeg rengjorde den igår brukte jeg litt Zalo og en oppvaskbørste. Etterpå registrerte jeg noen pussige oljefargede skjolder langs kanten av bunnen (se bilde). Er dette noe å bekymre seg for? Kjelen så ikke slik ut etter første gangs bruk.
En av grunnene til at jeg lurer er at jeg syntes vørteren smakte litt beskt etter koking med humle (havrestout Gahr ed). Før koking smakte den søtt og godt, men etter kok (men før kjøling) er jeg litt usikker på om det har dukket opp en uønsket ettersmak. Kan jo være at humlen skaper en rå bitterhet som blir mer balansert etter et par uker i gjæringskaret.
Kan Starsan skape bitter smak og lage skjolder i rustfritt stål? Driver og spruter uttynnet Starsan på termometer og annet som er i kontakt med vørter.
En av grunnene til at jeg lurer er at jeg syntes vørteren smakte litt beskt etter koking med humle (havrestout Gahr ed). Før koking smakte den søtt og godt, men etter kok (men før kjøling) er jeg litt usikker på om det har dukket opp en uønsket ettersmak. Kan jo være at humlen skaper en rå bitterhet som blir mer balansert etter et par uker i gjæringskaret.
Kan Starsan skape bitter smak og lage skjolder i rustfritt stål? Driver og spruter uttynnet Starsan på termometer og annet som er i kontakt med vørter.