Jeg er en litt utålmodig fyr. Jeg vet det. Jeg vet at jeg burde fått noen til å se over oppskriften FØR jeg kokte opp mitt første ekstraktbrygg, men det hadde jeg altså ikke tid til. Men siden jeg nå alikevell må vente en god ukes tid før jeg kan gjøre noe mer så kan jeg jo godt få litt kritikk (eller ros, alt etter som) i mellomtiden. Så her er oppskriften på mitt første brygg:
Skalleporter
Mengde: 24l
OG: 1046
Ingredienser:
3,00 kg Munton's Dark spraymalt
0,25 kg Caramel/Crystal Malt -120L
0,25 kg Chocolate Malt
20,00 gm Nugget [13,00 %] (60 min)
10,00 gm Cascade [5,50 %] (15 min)
10,00 gm Goldings, B.C. [5,00 %] (5 min)
2 pakker Safale US-05
Hele vørteren ble kokt, spesialmalten godgjorde seg i vannet til det nådde 75 grader. Jeg dehydrerte gjæren i en god halvtime før pitching. Nå står dunken i boden og bobler som besatt. Jeg tror dette gikk bra, men om det blir en porter det vet jeg ikke. Godt blir det sikkert uansett!
Skalleporter
Mengde: 24l
OG: 1046
Ingredienser:
3,00 kg Munton's Dark spraymalt
0,25 kg Caramel/Crystal Malt -120L
0,25 kg Chocolate Malt
20,00 gm Nugget [13,00 %] (60 min)
10,00 gm Cascade [5,50 %] (15 min)
10,00 gm Goldings, B.C. [5,00 %] (5 min)
2 pakker Safale US-05
Hele vørteren ble kokt, spesialmalten godgjorde seg i vannet til det nådde 75 grader. Jeg dehydrerte gjæren i en god halvtime før pitching. Nå står dunken i boden og bobler som besatt. Jeg tror dette gikk bra, men om det blir en porter det vet jeg ikke. Godt blir det sikkert uansett!