Heisann hjemmebryggere.
Jeg skal snart sette et nytt brygg på ca. 22 liter med hjelp av ekstrakt, spesialmalt og flytende Wyeast 125ml.
Da har jeg lest rundt på Norbrygg og i boken "How to Brew", men jeg sitter igjen med en uklarhet, nemlig behovet for å lage en gjær starter til mitt brygg på 22 liter. Noen her inne sier man burde lage en gjærstarter - andre deriblant Wyeast selv sier at det ikke er nødvendig.
John Palmer's bok advares det at for mye gjær fra en gjærstarter vil ødelegg ølet (vel - ordet ødelagt er vel opp til enhver å bruke).
Er det noen som har noen betraktinger på det?
På Norbrygg sine sider står det også at for å lage en gjær starter - referat:
"Hvis du bruker Wyeast, aktiver pakken ved å klemme den igang. Rist. Inkubasjonen tar i utgangspunkt 1 dag per måned etter datoen stemplet på pakken."
Jeg antar dette menes for 25 liter brygg med hjelp av en 125ml Wyeast pakke?
Hva menes det med
"Inkubasjonen ..." betyr det at jeg skal aktivisere min pakke gjær og la den stå å gjære i tre dager før jeg eventuelttilsetter den i brygget eller lager en starter av den? (Gjæret mitt er fra 8 okt 07)
takker for svar ... ^-^
- petes
Jeg skal snart sette et nytt brygg på ca. 22 liter med hjelp av ekstrakt, spesialmalt og flytende Wyeast 125ml.
Da har jeg lest rundt på Norbrygg og i boken "How to Brew", men jeg sitter igjen med en uklarhet, nemlig behovet for å lage en gjær starter til mitt brygg på 22 liter. Noen her inne sier man burde lage en gjærstarter - andre deriblant Wyeast selv sier at det ikke er nødvendig.
John Palmer's bok advares det at for mye gjær fra en gjærstarter vil ødelegg ølet (vel - ordet ødelagt er vel opp til enhver å bruke).
Er det noen som har noen betraktinger på det?
På Norbrygg sine sider står det også at for å lage en gjær starter - referat:
"Hvis du bruker Wyeast, aktiver pakken ved å klemme den igang. Rist. Inkubasjonen tar i utgangspunkt 1 dag per måned etter datoen stemplet på pakken."
Jeg antar dette menes for 25 liter brygg med hjelp av en 125ml Wyeast pakke?
Hva menes det med
"Inkubasjonen ..." betyr det at jeg skal aktivisere min pakke gjær og la den stå å gjære i tre dager før jeg eventuelttilsetter den i brygget eller lager en starter av den? (Gjæret mitt er fra 8 okt 07)
takker for svar ... ^-^
- petes