Skal det alltid Stormgjære ? Mjød

Hei.

Har for få dager siden satt en mjød til gjæring.

Vanligvis har batchene jeg har satt når jeg lager øl gjæret ganske kraftig etter 1 dag, stormgjæring.
Men denne mjøden plopper ca hvert 20 sek. Er nå på dag 2.

Noe gale? Skal det alltid stormgjære ?

Gjæren vi brukte var en Wyeast 4632 Dry Mead. Denne skulle visst svelle i 3 timer etter at en slår hull på innerposen... men kunne sitte den inn tidligere. Jeg satte den inn etter 1 time. JEg tilsatte hele gjæren som skulle rekke til 25 liter.

Kokte 10 liter vann med litt sitronskall og ingefær. Tilsatte 1/4 gjærnæring. Tilsatte 3 kg honning ved ca 80 grader. Kjølte ned å tilsatte gjær ved ca 22 grader.

OG 1,080
mvh bjarne
 
Sist redigert:
Tilbake
Topp