Hei.
Har for få dager siden satt en mjød til gjæring.
Vanligvis har batchene jeg har satt når jeg lager øl gjæret ganske kraftig etter 1 dag, stormgjæring.
Men denne mjøden plopper ca hvert 20 sek. Er nå på dag 2.
Noe gale? Skal det alltid stormgjære ?
Gjæren vi brukte var en Wyeast 4632 Dry Mead. Denne skulle visst svelle i 3 timer etter at en slår hull på innerposen... men kunne sitte den inn tidligere. Jeg satte den inn etter 1 time. JEg tilsatte hele gjæren som skulle rekke til 25 liter.
Kokte 10 liter vann med litt sitronskall og ingefær. Tilsatte 1/4 gjærnæring. Tilsatte 3 kg honning ved ca 80 grader. Kjølte ned å tilsatte gjær ved ca 22 grader.
OG 1,080
mvh bjarne
Har for få dager siden satt en mjød til gjæring.
Vanligvis har batchene jeg har satt når jeg lager øl gjæret ganske kraftig etter 1 dag, stormgjæring.
Men denne mjøden plopper ca hvert 20 sek. Er nå på dag 2.
Noe gale? Skal det alltid stormgjære ?
Gjæren vi brukte var en Wyeast 4632 Dry Mead. Denne skulle visst svelle i 3 timer etter at en slår hull på innerposen... men kunne sitte den inn tidligere. Jeg satte den inn etter 1 time. JEg tilsatte hele gjæren som skulle rekke til 25 liter.
Kokte 10 liter vann med litt sitronskall og ingefær. Tilsatte 1/4 gjærnæring. Tilsatte 3 kg honning ved ca 80 grader. Kjølte ned å tilsatte gjær ved ca 22 grader.
OG 1,080
mvh bjarne
Sist redigert: