Siste ekperiment fra Brulosopher-karen omhandler å pitche ett WLP-rør vs. bruke starter. Jeg synes det er interessant, og jeg lurer på hvor mange doble blindtester som er gjort for å undersøke forskjellene. Det bemerkes at WLP selv hevder at ett rør er nok til å inokulere 5 gal.
http://brulosophy.com/2015/04/20/yeast-pitch-rate-single-vial-vs-yeast-starter-exbeeriment-results/
Oppsummering:
http://brulosophy.com/2015/04/20/yeast-pitch-rate-single-vial-vs-yeast-starter-exbeeriment-results/
Oppsummering:
- Laget Amber ale med WLP090 (San Diego Super)
- Splitt batch, ett rør vs. starter.
- Ved triangeltest ble det ikke påvist noen smaksforskjell med statistisk signifikans.
- Gjæren på rør er veldig mye sunnere enn gjæren som man høster. "Yeast" av White og Zainasheff nevner dette, at pitch rate kan lett halveres om man har fersk gjær rett fra rør.
- Pitch Rate-anbefalingene er basert på høsting av gjær, som er vanlig praksis i bryggerier som ikke er hjemmebryggerskala.
- "Bruk alltid starter med flytende gjær" (men hvorfor ikke med tørr gjær?)