Jeg brygger med kjølebokssystem og en god gammel Kervel som varmekilde. For å korte litt ned på bryggedagen prøvde jeg i dag for første gang å ha Kervelen skrudd på under skyllinga, sånn at vørteren skulle nå kok fortere. Alt gikk etter planen.
Grunnen til at jeg ikke har prøvd dette før, er en mistanke om at det ikke var helt bra for silikonslangen å ligge i bunnen av ei så varm gryte så lenge. Sånn funksjonelt sett gikk det helt fint, slangen var like hel etterpå. Men i tre år har slangen vært gjennomsiktig. Etter skyllinga i dag var den delen som hadde liggi nedi gryta hvit/tåkeaktig. Så det jeg lurer på før jeg gjør dette til en vane: er silikonslanger 100% safe på disse temperaturene, sånn næringsmiddelmessig? Utskilles det stoffer man helst vil styre unna når varmen får slangen til å skifte farge? Eller kan jeg ta dette med knusende ro og nyte at bryggedagen heretter er minst 30 min kortere enn før?
Grunnen til at jeg ikke har prøvd dette før, er en mistanke om at det ikke var helt bra for silikonslangen å ligge i bunnen av ei så varm gryte så lenge. Sånn funksjonelt sett gikk det helt fint, slangen var like hel etterpå. Men i tre år har slangen vært gjennomsiktig. Etter skyllinga i dag var den delen som hadde liggi nedi gryta hvit/tåkeaktig. Så det jeg lurer på før jeg gjør dette til en vane: er silikonslanger 100% safe på disse temperaturene, sånn næringsmiddelmessig? Utskilles det stoffer man helst vil styre unna når varmen får slangen til å skifte farge? Eller kan jeg ta dette med knusende ro og nyte at bryggedagen heretter er minst 30 min kortere enn før?