Er en skikkelig fersking som har panikk for å gjøre noe galt i bryggeprossesen.
Skal flaske julealen til uka. Planen er å stikke om til et sekundærkar der sukkerlaken ligger og venter.
Men for å få minst mulig grums, går det an å sile vørteren fra primærkaret? Eller vil faren for å få for mye oksygen i vørteren bli for stor?
Spm 2 mens jeg er i gang:
Primærkaret inneholder 26 liter. Noen liter av dette er det som ligger i bunnen som grums og gjærkake. Skal jeg regne sukker for 26 liter til flasking, eller trekke fra mengden med gjær/grums?
Som sagt ny i faget, og ønsker å lære fortest mulig. For dette er latterlig moro å holde på med. Så dere får ha meg unnskyldt om spørsmålene blir for dumme. Håper noen har svar å gi. :ilike:
Skal flaske julealen til uka. Planen er å stikke om til et sekundærkar der sukkerlaken ligger og venter.
Men for å få minst mulig grums, går det an å sile vørteren fra primærkaret? Eller vil faren for å få for mye oksygen i vørteren bli for stor?
Spm 2 mens jeg er i gang:
Primærkaret inneholder 26 liter. Noen liter av dette er det som ligger i bunnen som grums og gjærkake. Skal jeg regne sukker for 26 liter til flasking, eller trekke fra mengden med gjær/grums?
Som sagt ny i faget, og ønsker å lære fortest mulig. For dette er latterlig moro å holde på med. Så dere får ha meg unnskyldt om spørsmålene blir for dumme. Håper noen har svar å gi. :ilike: