Satte min første starter for to dager siden med WP 007 lagergjær, den har stått i to dager med moss maltekstrakt og vann. Syns den ser litt død ut, suverent hvis du har innspill!
Enig med nordtvedt - den ser helt fin ut.
Smak på litt av det tynne - smaker det ikke søtt betyr det at gjæren har spist det den skal og laget mere gjær. Som du ser ligger i bunnen av flasken din.
Slå bort den tynne væsken som ligger over gjæren og bruk den lyse gjæren som ligger på bunnen til ølet ditt. Da har du noe godt i vente...
En gjærstarter er som regel ferdig utgjæret etter en dag eller to, og det ser ut til at du har en grei mengde gjær i bunn av beholderen. Som Fred sier, dekanter væsken over og helll gjæren i vørteren (du må la noe av væsken være igjen, slik at du får ristet løs gjæren. Eventuelt tilsette vørter fra bryggingen).
Pitchet på 20 grader, og har latt den stå på 20 grader siden torsdag formiddag. Skal brygge i ettermiddag. Helte ut den tynne vørter`n nå og helte i en fersk liter med OG 40. Regner med å pitche den i en Maibock-vørter ca kl 18 i kveld
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.