Som regel er det ikkje behov for å gjere noko med pH i bryggevatnet. Når du blandar malten i meiskevatnet, så blir det som regel rett pH, ca 5,5. Malten bufrar seg sjølv. Viss du får godt øl og ok utbytte av malten så er truleg alt orden og du treng ikkje tenke på det. Evt så kan du sjekke kva pH i meisken for å være sikkker.
Bruk gjerne pH-papir til det, det er ganske enkelt og kjapt å bruke. Ved noen tilfeller har jeg brukt melkesyre, en teskje på rundt 25 l vørter, men generelt sett er vannet i Norge 'surt' nok at man ikke trenger å tilføye syre. Andre steder kan vannet være ganske så alkalisk at det likevel lønner seg.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.