Senke pH i vann?

elc

 
Leser at optimal pH i vann for hjemmebrygging er pH5,6 og at vanlig springvann holder minimum pH6,5 - det samme gjør kildevann som Olden og Imsdal.

Er det noen her som bruker å senke pH-verdien på vannet, og evt. på hvilken måte? Sitronsyre?

/eLC
 
Som regel er det ikkje behov for å gjere noko med pH i bryggevatnet. Når du blandar malten i meiskevatnet, så blir det som regel rett pH, ca 5,5. Malten bufrar seg sjølv. Viss du får godt øl og ok utbytte av malten så er truleg alt  orden og du treng ikkje tenke på det. Evt så kan du sjekke kva pH i meisken for å være sikkker.

Espen Lothe
Kinn Bryggeri
 
Bruk gjerne pH-papir til det, det er ganske enkelt og kjapt å bruke. Ved noen tilfeller har jeg brukt melkesyre, en teskje på rundt 25 l vørter, men generelt sett er vannet i Norge 'surt' nok at man ikke trenger å tilføye syre. Andre steder kan vannet være ganske så alkalisk at det likevel lønner seg.
 
Tilbake
Topp