Jørn Hammerud
Norbrygg-medlem
Jeg drakk en Saison med sitrongress på Crowbar i Oslo, og vi var alle enige om at dette var meget godt. Mine venner synes jeg skal brygge dette. Jeg har kun brygget en Saison tidligere; det var på ekstrakt og smakte ikke godt. Nå er jeg villig til å prøve igjen, all grain-style.
Jeg tenkte å ta utgangspunkt i Gahr sin oppskrift Andrimne Saison versjon 2, som man finner i tråden om Brygging av saison, i medlemsseksjonen.
Skjønner ikke hvordan jeg skal eksportere tekst fra BeerSmith (hilsen IKT-ansvarlig Hammerud), så legger ved skjermdump.
Jeg har lest at det er fint med 3 gr/l, og at jeg skal finhakke og tilsette ved nedkjøling (jf Nøgne Ø).
Det jeg lurer på, er om noen har noen erfaringer med sitrongress. Skal man justere ned IBU for å få gresset lenger frem, eller er det bare å ta en "hvilken som helst" oppskrift og tilsette gresset? Vil den oppskriften jeg har valgt ha for sterke smaker i en eller annen retning, slik at sitrongress vil lage en kræsj?
Dersom noen har noen gode oppskrifter på enten Saison, wit eller pale ales med sitrongress, vil jeg veldig gjerne høre fra dere, for dette var digg.
Jeg tenkte å ta utgangspunkt i Gahr sin oppskrift Andrimne Saison versjon 2, som man finner i tråden om Brygging av saison, i medlemsseksjonen.
Skjønner ikke hvordan jeg skal eksportere tekst fra BeerSmith (hilsen IKT-ansvarlig Hammerud), så legger ved skjermdump.
Jeg har lest at det er fint med 3 gr/l, og at jeg skal finhakke og tilsette ved nedkjøling (jf Nøgne Ø).
Det jeg lurer på, er om noen har noen erfaringer med sitrongress. Skal man justere ned IBU for å få gresset lenger frem, eller er det bare å ta en "hvilken som helst" oppskrift og tilsette gresset? Vil den oppskriften jeg har valgt ha for sterke smaker i en eller annen retning, slik at sitrongress vil lage en kræsj?
Dersom noen har noen gode oppskrifter på enten Saison, wit eller pale ales med sitrongress, vil jeg veldig gjerne høre fra dere, for dette var digg.