Heisann. Jeg har lenge lyst til å forsøke å brygge en Saison med Belle Saison-tørrgjær. Her er et forslag til oppskrift. Den er inspirert litt av en kommersiell oppskrift (det er bare å gjette hvilken), men er endret litt mot mer pilsmalt enn pale malt og også høyere OG enn originalen. Humle er tilpasset ut fra det jeg har tilgjengelig, men er ikke så langt fra originalen.
Ser det OK ut?
Saison de Montagne
Volume 14 litres
OG 1056
FG 1011
Alcohol (ABV) 5.9 %
Colour 19 EBC
Bitterness 26IBU
Pale Malt 1100 g
Pilsner Malt 1500 g
Munich Malt 500 g
Crystal Malt 200 g
Flaked Oats 200 g
Challenger 13 g 60 min
East Kent Golding 14 g 15 min
East Kent Golding 14 g 1 min
Fermentation Danstar Belle Saison 20°C@4 days - 23°C@10 days
Ser det OK ut?
Saison de Montagne
Volume 14 litres
OG 1056
FG 1011
Alcohol (ABV) 5.9 %
Colour 19 EBC
Bitterness 26IBU
Pale Malt 1100 g
Pilsner Malt 1500 g
Munich Malt 500 g
Crystal Malt 200 g
Flaked Oats 200 g
Challenger 13 g 60 min
East Kent Golding 14 g 15 min
East Kent Golding 14 g 1 min
Fermentation Danstar Belle Saison 20°C@4 days - 23°C@10 days
Sist redigert: