Endre
Norbrygg-medlem
Har et prosjekt på gang hvor jeg vil prøve å røyke egen malt. Malten skal inngå i en farmhouse kveik, typ 10-20%. Bruker maris otter som utgangspunkt.
Er det noen som har erfaring med å røyke egen malt? Vedtyper? Hvor lang tid? Hvor stor del av gristen? Ønsker et balansert brygg med tydelig røykpreg, men ikke noen røykbombe.
Jeg leser at mange, dog ikke alle, velger å fukte malten før den røykes. Hvilken hensikt har dette? Ved røyking av annen mat ønsker man jo å tørke råvarene litt først da de tar til seg røyk bedre da.
Setter pris på tilbakemelding om noen har erfaring med dette
Er det noen som har erfaring med å røyke egen malt? Vedtyper? Hvor lang tid? Hvor stor del av gristen? Ønsker et balansert brygg med tydelig røykpreg, men ikke noen røykbombe.
Jeg leser at mange, dog ikke alle, velger å fukte malten før den røykes. Hvilken hensikt har dette? Ved røyking av annen mat ønsker man jo å tørke råvarene litt først da de tar til seg røyk bedre da.
Setter pris på tilbakemelding om noen har erfaring med dette