Røre i mesken under mesking

Hei :)
Vi mesker i en kjølebag med maltpose. Vi mesker først i ca 60 min med 66grader, deretter tømmer vi ut vørteren fra kjølebagen før vi skyller to ganger med 74 og 78 grader..

Skal man røre en gang i blant mens man mesker, eller er det nok å røre i starten av mesken når man heller malten i vannet?

Jeg vil tro at vørteren bli klarere før kok hvis man ikke rører og herjer så mye med malten under mesken..
Har det noe å si?
 
Jeg rører aldri etter tilsetting og omrøring av malt, det er ingenting som tyder på at jeg taper på det, bruker da kontinuerlig skylling.
 
::) jeg rører ut malten i starten og deretter ikke..  skal visst ikke være fordelaktig å røre for mye oksygen inn i mesken,,

viktig og etablere maltseng så du ikke får masse trub i kokingen, utvikler taniner i ølet,, jeg ville resirulert 4-5 l av vørteren før jeg skyller med vann for å få en rein vørter..
 
Tilbake
Topp