Jeg skal brygge med et par venner på lørdag og vi tenkte å prøve oss på en imperial stout med tilsatt honning etter stormgjæring.
Oppskriften er som følger for 45 liters brygg:
Basismalt:
5.5 kg Palemalt
3.5 kg Weyermann røykmalt
1.1 kg Ambermalt
Spesialmalt:
1.3 kg Roasted barley
0.6 kg Chocolatemalt
0.5 kg Crystal
0.5 kg Havregryn
3.0 kg ekstra lys maltekstrakt
2.0 kg Honning
Mesking:
60 grader, 30 min
65 grader, 20 min
70 grader, 20 min
78 grader, 10 min
Humle:
75 g Centennial, 90 min
100 g Centennial, 30 min
100 g Willamette, 1 min
100 g Willamette tørrhumling
Tilsetningsstoffer: Klar Urt, Wyeast gjærnæring
Gjær: WLP001
Statistikk (beregnet):
OG uten honning: 1.090
OG med honning: 1.103
IBU: 62
Planen er å tilsette 2 kg honning etter stormgjæring er over (4 dager?). Etter å ha lest en del om mjød, har jeg forstått det slik at honningen ikke bør varmebehandles noe særlig, da smaken blir mye svakere da. Jeg tenker å koke opp 1l vann for å blande ut honningen i dette før jeg heller det i gjæringskaret.
Kommentarer på alle aspekter ved oppskriften er velkomne.
Oppskriften er som følger for 45 liters brygg:
Basismalt:
5.5 kg Palemalt
3.5 kg Weyermann røykmalt
1.1 kg Ambermalt
Spesialmalt:
1.3 kg Roasted barley
0.6 kg Chocolatemalt
0.5 kg Crystal
0.5 kg Havregryn
3.0 kg ekstra lys maltekstrakt
2.0 kg Honning
Mesking:
60 grader, 30 min
65 grader, 20 min
70 grader, 20 min
78 grader, 10 min
Humle:
75 g Centennial, 90 min
100 g Centennial, 30 min
100 g Willamette, 1 min
100 g Willamette tørrhumling
Tilsetningsstoffer: Klar Urt, Wyeast gjærnæring
Gjær: WLP001
Statistikk (beregnet):
OG uten honning: 1.090
OG med honning: 1.103
IBU: 62
Planen er å tilsette 2 kg honning etter stormgjæring er over (4 dager?). Etter å ha lest en del om mjød, har jeg forstått det slik at honningen ikke bør varmebehandles noe særlig, da smaken blir mye svakere da. Jeg tenker å koke opp 1l vann for å blande ut honningen i dette før jeg heller det i gjæringskaret.
Kommentarer på alle aspekter ved oppskriften er velkomne.