Johnemann
Norbrygg-medlem
Jeg har nå fått meg litt erfaring med ølbrygging.. Har bare brygget siden januar, så nybegynner ennå.
Til nå har jeg brygget 4-5 brygg på krabbekoker og igloboksmesking. Så over til BB30 (4-5brygg) Det ha blitt brown ale, imp, brown ale, Christmas ale, pilsner, og APA. Smaken begynner å bli forutsigbar...(trur eg) og utstyret skal skiftes ut igjen. Jeg liker å styre pumper og kan gjøre sånt arbeid selv, men fokuset er mer på smak og gjæring. Så nå sitter jeg og lurer...hva skal jeg lage øl med ?
Har laget meg to skap mes diverse PID kontrollere som holder fermentering og lagring under kontroll. Trefasemotor med frekvensomformer på kvernen(liiiitt overkill, men jeg liker det) så nå lurer jeg på om det skal bygges tre kjeler, to pumper. Med kontrollskap ala electric brewery, eller om jeg skal gjøre det enkelt og kjøpe en speidel 20 ?
Why? Why not ? . Gøy er det uansett. Evt andre forslag? Tenker at 20l er grei mengde. Bruker nesten bare fat til oppbevaring.
(Har noen en brukt speidel ?)
:skaal2:
/John
Til nå har jeg brygget 4-5 brygg på krabbekoker og igloboksmesking. Så over til BB30 (4-5brygg) Det ha blitt brown ale, imp, brown ale, Christmas ale, pilsner, og APA. Smaken begynner å bli forutsigbar...(trur eg) og utstyret skal skiftes ut igjen. Jeg liker å styre pumper og kan gjøre sånt arbeid selv, men fokuset er mer på smak og gjæring. Så nå sitter jeg og lurer...hva skal jeg lage øl med ?
Har laget meg to skap mes diverse PID kontrollere som holder fermentering og lagring under kontroll. Trefasemotor med frekvensomformer på kvernen(liiiitt overkill, men jeg liker det) så nå lurer jeg på om det skal bygges tre kjeler, to pumper. Med kontrollskap ala electric brewery, eller om jeg skal gjøre det enkelt og kjøpe en speidel 20 ?
Why? Why not ? . Gøy er det uansett. Evt andre forslag? Tenker at 20l er grei mengde. Bruker nesten bare fat til oppbevaring.
(Har noen en brukt speidel ?)
:skaal2:
/John