Riktig lenge på ølslange

Hei igjen,
Jeg har tidligere søkt hjelp i dette forumet angående dette, men jeg finner ikke de trådene jeg har brukt tidligere, så jeg lager en ny (administrator må gjerne slette tråden hvis de gamle fortsatt eksisterer).
Jeg har nå laget meg en kegerator, og plassert fatene i den. Det er mye kaldere i det skapet enn i boden, der fatene stod før, så jeg må justere trykk og lengde på slangene på nytt.
Kjøleskapet viser ca. 6-8 grader, og i følge denne tabellen; http://lundteknik.dk/vejled/tvangskarbonering-og-co2.pdf , skal jeg bruke et trykk på 0,7 bar for å finne riktig CO2-volum i ølet. Planen er å servere å karbonere med samme trykk. Samtidig ønsker jeg å bruke kortest mulig slanger, da jeg opplever at ølet som blir liggende slangene blir litt "slapt" etter en stund.
Jeg har prøv å bruke en kalkulator for å finne riktig tappelinje (http://www.glennrlie.net/kalk_tappelinje - Jeg bruker BeerSmith sin versjon) , og jeg har et par spørsmål angående kalkulatoren;

1) Høydeforskjell - Jeg har to fat øverst i skapet, og to fat nederst. Linja med tappekranene er ca 10 cm over toppen av de øverste fatene. Skal jeg måle avstand fra midten av fatene som står øverst eller nederst?

2) Jeg har tastet inn indre slangediameter (4,75 mm), karboneringstrykk (0,7 bar = 10.15 psi?), og høydeforskjell (73 cm hvis jeg regner fra de nederste fatene). Balansert tappelinje blir da 80,8 cm. Er dette riktig? Da fatene stod i boden brukte jeg 3-4 meter slange. Da var trykket på ca 1,1-1,2 bar, og temperaturen var 12-16 grader.

På forhånd takk for svar.
 
Tilbake
Topp