Klinket til og brukte restene i skapet til følgende brygg som ble flasket i går kveld.
1800 g flytende lys ekstrakt
2000 g lys DME
70 g Cascade 60 min (brukte 10 liters gryte, så utbyttet av humlen blir mindre enn tilsynelatende)
25 g Cascade 10 min
25 g Cascade 5 min
Tørrgjær: 2 poser Safale US-05(56) + en dært gjærnæring fra Wyest.
24 liter
OG 1050
FG 1016
Gjæret på ca 20 grader.
Stukket om til ny dunk med 1/2 liter sukkerlake, 120 gram sukker.
Etter 14 dager i bøtta var FG "bare" kommet ned i 1016. Syns det var litt i overkant, men det er kanskje normalt? Kan 120 g sukker til ettergjæring ha hevet FG noen hakk?
I tillegg syns jeg øllet hadde litt "fruktig" smak. Fikk litt belgiske vibber her, ala Leffe, duvel etc.... Trodde Safale US-05 var temmelig nøytral på smak.
Noen synspunkter på dette?
Takker for svar
1800 g flytende lys ekstrakt
2000 g lys DME
70 g Cascade 60 min (brukte 10 liters gryte, så utbyttet av humlen blir mindre enn tilsynelatende)
25 g Cascade 10 min
25 g Cascade 5 min
Tørrgjær: 2 poser Safale US-05(56) + en dært gjærnæring fra Wyest.
24 liter
OG 1050
FG 1016
Gjæret på ca 20 grader.
Stukket om til ny dunk med 1/2 liter sukkerlake, 120 gram sukker.
Etter 14 dager i bøtta var FG "bare" kommet ned i 1016. Syns det var litt i overkant, men det er kanskje normalt? Kan 120 g sukker til ettergjæring ha hevet FG noen hakk?
I tillegg syns jeg øllet hadde litt "fruktig" smak. Fikk litt belgiske vibber her, ala Leffe, duvel etc.... Trodde Safale US-05 var temmelig nøytral på smak.
Noen synspunkter på dette?
Takker for svar