Når jeg brygger pale ales og ipaèr synes jeg det er veldig enkelt og greit å benytte tørrgjær. Som regel Safale US-05.
Jeg rehydrerer stort sett også.
Ser de fleste anbefaler å rehydrere i ca 15 minutter. Er det bare min erfaring at dette er altfor lite tid? Sist benyttet jeg et stort glass, med ca 2 desiliter vann, til tre pakker US-05. Etter 15 minutter er dette bare en stor klump, der det fortsatt ligger mye tørr gjær omkring. Måtte benytte en rørepinne og "piske" løsningen i 5-6 minutter.
benytter jeg for lite vann? Er glass kanskje ikke en ideell beholder?
Hvordan gjør dere det?
Jeg rehydrerer stort sett også.
Ser de fleste anbefaler å rehydrere i ca 15 minutter. Er det bare min erfaring at dette er altfor lite tid? Sist benyttet jeg et stort glass, med ca 2 desiliter vann, til tre pakker US-05. Etter 15 minutter er dette bare en stor klump, der det fortsatt ligger mye tørr gjær omkring. Måtte benytte en rørepinne og "piske" løsningen i 5-6 minutter.
benytter jeg for lite vann? Er glass kanskje ikke en ideell beholder?
Hvordan gjør dere det?