Red Ipa

Personlig synes jeg denne er meget god. Fast plass i kegeratoren.
http://www.jimsbeerkit.co.uk/forum/viewtopic.php?f=24&t=61744

Late Hopped Red IPA

Size: 28.0 L @ 20 °C
Effektivitet: 85.0%
Attenuation: 77.0%
OG: 1.050 (1.026 - 1.120)
FG: 1.012 (0.995 - 1.035)
Farge: 31.41 (1.0 - 50.0)
Alkohol: 5.04% (2.5% - 14.5%)
Bitterhet: 34.9 (0.0 - 100.0)

Ingredienser:
4.5 kg (80.6%) Maris Otter
400.0 g (7.2%) Munich Malt
270.0 g (4.8%) CaraMalt
225.0 g (4.0%) Crystal Rye Malt
90.0 g (1.6%) Carafa Special® TYPE III
100.0 g (1.8%) Torrified Wheat
50 g Columbus - 5 m
15 g Woody- 5 m
50 g Apollo - 5 m
100 g Amarillo - etter kok, steeped 45 m
50 g Apollo - tørrhumle 7 dager
50 g Columbus - tørrhumle 7 dager

Temperatur 67 C 60 min
Fly Sparge 78 C 10 min
Starting Mash Thickness: 3 L/kg

1 ts Irish Moss/ Annet: Kok 10min
Gjær
Fermentis / Safale - American Ale Yeast US-05
Attenuation (avg):
72%
Flocculation:
Medium
Optimum Temp:
15 - 23.9 °C
Starter:
No
Gjærings Temp:
20 °C 14 dager, tørrhumle etter 7 dager.
 
Prøvde meg på en rød IPA med 20% Red X malt for å se hvordan fargen ble. Resten var 40% lys og 40% ekstra lys DME. Flasket nyttårsaften, og ble litt skuffet over hvor lite farge den ga, så ville teste Wiltons rødfarge oppi (kraftig matfarge som selges bl.a. hos Kitchn, og som kommer med advarsel om adferdsendringer på barn:rolleyes:). -For vitenskapen, selvsagt! En halv teskje i batchen på 25l ga farge nok til å gi en innbilning av at IPAen lukter jordbær og bringebær! Gleder meg til å åpne første flaske til helgen:p
 
Tilbake
Topp