Raumar

Da har jeg tappet 30 liter Raumar, den smakte helt supert, så nå skal den lagres. >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D
 
Har dere lyst å dele oppskriften på Raumar? Bor jo ved roten av Romeriksåsen hvis det hjelper:)
 
Du får høre med BjarneHB, det er han som sitter på oppskriften. Hvis jeg ikke er helt på bærtur så tror jeg det er denne: http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,5924.0.html
 
Det er ikke den.  Men du kan få oppskriften av meg. :biersmile:
Edit.Manglet noen koke tider i utskriften er rettet nå. Tror vi brukte WY2007 en gang, denne er tilsvarende 840.

Raumar Pils NRBL PF 2012

Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 60,1 l
Post Boil Volume: 52,0 l
Batch Size (fermenter): 40,0 l  
OG: 12,8 Plato
FG: 2,2P
Estimated Color: 6,0 EBC
Estimated IBU: 30,5 IBUs
Boil Time: 90 Minutes

Ingredients:
------------
Amt                   Name                                     Type          #        %/IBU        
9,00 g                Gypsum (Calcium Sulfate) (Mash 60,0 mins Water Agent   1        -            
6,00 g                Calcium Chloride (Mash 60,0 mins)             Water Agent   2        -            
9,00 kg               Premium Pilsner (Weyermann) (3,3 EBC)        Grain         3        90,0 %        
1,00 kg               Carafoam (Weyermann) (3,9 EBC)                Grain         4        10,0 %        
2,00 g                Calcium Chloride (Boil 90,0 mins)              Water Agent   5        -            
2,00 g                Gypsum (Calcium Sulfate) Boil 90,0 mins    Water Agent   6        -            
60,0 g                Pearle [8,00 %] - Boil 60,0 min                     Hop           7        26,4 IBUs    
30,0 g                Hallertauer Mittelfrueh [4,60 %] - Boil 15 min  Hop           8        3,8 IBUs      
1,00 Items            Whirlfloc Tablet (Boil 10,0 mins)                   Fining        9        -            
2,00 g                Yeast Nutrient (Boil 10,0 mins)                      Other         10       -            
1,00 Items            Servomyces (Boil 10,0 mins)                        Other         11       -            
30,0 g                Hallertauer Mittelfrueh [4,60 %] - Boil 1 min   Hop           12       0,3 IBUs      
400ml                 American Lager Yeast (White Labs #WLP840  Yeast         13       -            


Mash Schedule:
Total Grain Weight: 10,00 kg
----------------------------
Name              Description                             Step Temperat Step Time    
Mash IN           Add 52,0 l of water and heat to 60,0 C  60,0 C        0 min        
Saccharification  Heat to 66,0 C over 5 min               66,0 C        90 min        
Mash Out          Heat to 77,0 C over 10 min              77,0 C        15 min        

Sparge with 10 l water at 77,0 C
 
Den øl`en er helt konge god :D Gled deg... begynner og bli farlig lite igjen av min
 
Tilbake
Topp