Pisani
Norbrygg-medlem
Hei,
noen som har erfaringer med pils? Jeg har en oppskrift der jeg bruker S-23 Safalger som gjær. Under hele gjæreprosessen har det vært gjort noen småfeil, som jeg er meget bekymret over. Først klarte jeg ikke få vørteren ned til 10 grader, men måtte gi meg på 15 - for så å tilsette gjær. I henhold til instruksjonene skal dette gå greit. Over en 10 dagers periode har jeg ikke klart å holde pilsen på 10 grader, men den har heller lagt rundt 13-14 grader. Jeg tok den så inn på kjøkkenbenken for å få den opp til ca. 18 grader, for å la gjæren rydde opp i diacetyl. Den har stått og putret hele tiden, inntil jeg nå møtte på et merkelig problem.
Når jeg satte gjæringsdunken ut i kjelleren igjen, for å få den ned til 10 grader igjen - har gjæringen stoppet helt. Vannlåsen/gjærlåsen har nå nesten ikke noe trykk fra innsiden og jeg kan ikke se noe aktivitet. Noen som kan hjelpe - eller fortelle meg hva jeg evt. må gjøre?
noen som har erfaringer med pils? Jeg har en oppskrift der jeg bruker S-23 Safalger som gjær. Under hele gjæreprosessen har det vært gjort noen småfeil, som jeg er meget bekymret over. Først klarte jeg ikke få vørteren ned til 10 grader, men måtte gi meg på 15 - for så å tilsette gjær. I henhold til instruksjonene skal dette gå greit. Over en 10 dagers periode har jeg ikke klart å holde pilsen på 10 grader, men den har heller lagt rundt 13-14 grader. Jeg tok den så inn på kjøkkenbenken for å få den opp til ca. 18 grader, for å la gjæren rydde opp i diacetyl. Den har stått og putret hele tiden, inntil jeg nå møtte på et merkelig problem.
Når jeg satte gjæringsdunken ut i kjelleren igjen, for å få den ned til 10 grader igjen - har gjæringen stoppet helt. Vannlåsen/gjærlåsen har nå nesten ikke noe trykk fra innsiden og jeg kan ikke se noe aktivitet. Noen som kan hjelpe - eller fortelle meg hva jeg evt. må gjøre?