Hei!
Jeg har et problem med karbonering. Har satt ca 20 brygg i år, og de fleste har blitt helt fantastiske! Men på 3 av bryggene har det hendt at en flaske plutselig ikke har noe særlig kullsyre. På et brygg var det ikke tegn til kullsyre før det hadde stått 4 uker til karbonering. Etter en stund til ble dette også veldig bra. En bitter jeg satt, hadde veldig fin kullsyre på de fleste flaskene, men fikk en flaske i ny og ne som var helt døde. Den hadde stått til karbonering i 3 uker, + 2 uker på 8 C. Har nå en IPA som har stått 3 uker til karbonering, og fortsatt veldig lite kullsyre.
Vil si jeg har gode gjæringsforhold, et lite og bekmørkt kjellerrom, med jevn temperatur. Karbonerer på ca 21 C.
Har brukt 6 gram sukker pr liter på alle ølsortene, og tilsatt dette i hver flaske med en sprøyte før jeg fyller de med øl. Bruker vanlige korker fra bryggselv og denne korkmaskina http://www.bryggselv.no/ds_product_info.php/products_id/341 . Har lagd startere til de fleste bryggene, med gjærmengde beregnet fra mr.malty.
Er det noen som har noen forslag til hva som går galt?
Jeg har et problem med karbonering. Har satt ca 20 brygg i år, og de fleste har blitt helt fantastiske! Men på 3 av bryggene har det hendt at en flaske plutselig ikke har noe særlig kullsyre. På et brygg var det ikke tegn til kullsyre før det hadde stått 4 uker til karbonering. Etter en stund til ble dette også veldig bra. En bitter jeg satt, hadde veldig fin kullsyre på de fleste flaskene, men fikk en flaske i ny og ne som var helt døde. Den hadde stått til karbonering i 3 uker, + 2 uker på 8 C. Har nå en IPA som har stått 3 uker til karbonering, og fortsatt veldig lite kullsyre.
Vil si jeg har gode gjæringsforhold, et lite og bekmørkt kjellerrom, med jevn temperatur. Karbonerer på ca 21 C.
Har brukt 6 gram sukker pr liter på alle ølsortene, og tilsatt dette i hver flaske med en sprøyte før jeg fyller de med øl. Bruker vanlige korker fra bryggselv og denne korkmaskina http://www.bryggselv.no/ds_product_info.php/products_id/341 . Har lagd startere til de fleste bryggene, med gjærmengde beregnet fra mr.malty.
Er det noen som har noen forslag til hva som går galt?