Hei!
Har brygget en IPA (sitter på jobben og tar det på hukommelsen) som fulgte med "maltbill" tilsvarende Humlehelvete/Two Captains til Halvor Fjeld med noe tilsvarende humletilsetting, men med andre humler. ca. 140 IBU og ørlite mere mengde humle på smak/aroma/tørrhumling.
Det var mitt andre brygg på hjemmelaget meskeboks, så jeg hadde veldig dårlig utbytte og endte på en OG som tilsvarte 1% ABV lavere enn Humlehelvete, FG 1.0010
Gjæret med S-05, plenty godt med gjær og god gjæring - synes kanskje det tok litt engre tid enn jeg er vant med krausen felling, men har forstått det som at det er normalt.
Ventet dessverre litt for lenge med flasking, så har nok muligens fått litt mindre utbytte av tørrhumlingen.
Stakk om med 130g sukker (sukkerlake) for de 20 literene.
Nå.....
Flaskene har stått til karbonering i 3 uker, men uten skikkelig karbonering - ølen er ikke helt død (så noe har skjedd), men absolutt for lite karbonering. Normalt pleier det vel å ta bare en uke for full karbonering (lar de alltid stå 2 uker)
De har stått til karbonering på et sted som var en grad eller to lavere enn jeg forventet, dvs 18-19 grader.
Noen kommentarer angående å redde karboneringen?
Sette på badet (varmekabler) noen dager? Kan det hende at S05 har flokkulert for mye/raskt, bør jeg forsøke å snu de får å få opp gjæren?
Ellers så funker maltsammensetningen suverent, bitter så det brenner, men tror jeg har gått glipp av litt humlearoma pga at jeg måtte vente noen dager på flasking!
Har brygget en IPA (sitter på jobben og tar det på hukommelsen) som fulgte med "maltbill" tilsvarende Humlehelvete/Two Captains til Halvor Fjeld med noe tilsvarende humletilsetting, men med andre humler. ca. 140 IBU og ørlite mere mengde humle på smak/aroma/tørrhumling.
Det var mitt andre brygg på hjemmelaget meskeboks, så jeg hadde veldig dårlig utbytte og endte på en OG som tilsvarte 1% ABV lavere enn Humlehelvete, FG 1.0010
Gjæret med S-05, plenty godt med gjær og god gjæring - synes kanskje det tok litt engre tid enn jeg er vant med krausen felling, men har forstått det som at det er normalt.
Ventet dessverre litt for lenge med flasking, så har nok muligens fått litt mindre utbytte av tørrhumlingen.
Stakk om med 130g sukker (sukkerlake) for de 20 literene.
Nå.....
Flaskene har stått til karbonering i 3 uker, men uten skikkelig karbonering - ølen er ikke helt død (så noe har skjedd), men absolutt for lite karbonering. Normalt pleier det vel å ta bare en uke for full karbonering (lar de alltid stå 2 uker)
De har stått til karbonering på et sted som var en grad eller to lavere enn jeg forventet, dvs 18-19 grader.
Noen kommentarer angående å redde karboneringen?
Sette på badet (varmekabler) noen dager? Kan det hende at S05 har flokkulert for mye/raskt, bør jeg forsøke å snu de får å få opp gjæren?
Ellers så funker maltsammensetningen suverent, bitter så det brenner, men tror jeg har gått glipp av litt humlearoma pga at jeg måtte vente noen dager på flasking!