Har fulgt forumet en stund nå. Er nybegynner, og har bare fem brygg på samvittigheten. Av dem, bare en lager, og det er her mitt første virkelige problem har dukket opp. Det er for "søtt". Dvs det har for mye kropp, smaker litt søtt og kanskje litt salt(!?)
Dette er et all-grain-brygg. Mesket på 64 grader, fikk litt for lav temperatur på skyllingen og det er mulig at det ble produsert en del ikkegjærbare sukkerarter. Saaz humle. Koketid 60min. Wyeast Bohemian Lager ble benyttet, men jeg pitchet nok litt i miste laget. Gjæret i tre uker på ca 10 grader. Lagret litt ujevnt, men fatet har nå stått ca 1 mnd på fire grader. Smaker ikke forferdelig, men er for fyldig og søtt. Er ingen kjenner av usmaker, men om det er noe så må det være DMS.
Noe jeg kan gjøre nå? Vurderer å helle litt pilsnerenzym i fatet for å få det tørrere. Eller skal jeg bare tømme ut?
Takk for en fantastisk forum forresten!
Dette er et all-grain-brygg. Mesket på 64 grader, fikk litt for lav temperatur på skyllingen og det er mulig at det ble produsert en del ikkegjærbare sukkerarter. Saaz humle. Koketid 60min. Wyeast Bohemian Lager ble benyttet, men jeg pitchet nok litt i miste laget. Gjæret i tre uker på ca 10 grader. Lagret litt ujevnt, men fatet har nå stått ca 1 mnd på fire grader. Smaker ikke forferdelig, men er for fyldig og søtt. Er ingen kjenner av usmaker, men om det er noe så må det være DMS.
Noe jeg kan gjøre nå? Vurderer å helle litt pilsnerenzym i fatet for å få det tørrere. Eller skal jeg bare tømme ut?
Takk for en fantastisk forum forresten!