Hei
Er fortsatt syl-fersk i faget men har satt et par tre brygg til nå. Jeg sliter litt med fasene etter bryggedagen.
Primærgjæring:
Denne er grei. Temperatur og tid er avhengig av hva jeg brygger og hvilken gjær jeg bruker. F.eks 20gC i 14 dager for Ale
Sekundærgjæring:
Er det samme som karbonering på flaske? Her har jeg brukt å sette flaskene på samme temperatur som under primærgjæringen. Rundt 20gC for ales 14 dager. (Fra ca 7 dager begynner smakingen)
Modning:
Så lenge som man klarer sant? Jeg skjønner at noen brygg trenger tid etter etter karbonering for at gjæren skal få tid til å rydde opp. Men hvilken temperatur setter dere denne til?
Lagring:
Er det et must at øl under lagring skal stå kalt? Kan man f.eks sette en kasse eller to på rundt 12-15gC for å fylle (kj)øleskapet når lagret begynner å tømmes?
Har jeg skjønt dette riktig? Hvordan gjør dere det?
PS: Slike ting burde ha stått i en WIKI som kun er tilgjengelig for medlemmer
Mvh
Dan Ove
Er fortsatt syl-fersk i faget men har satt et par tre brygg til nå. Jeg sliter litt med fasene etter bryggedagen.
Primærgjæring:
Denne er grei. Temperatur og tid er avhengig av hva jeg brygger og hvilken gjær jeg bruker. F.eks 20gC i 14 dager for Ale
Sekundærgjæring:
Er det samme som karbonering på flaske? Her har jeg brukt å sette flaskene på samme temperatur som under primærgjæringen. Rundt 20gC for ales 14 dager. (Fra ca 7 dager begynner smakingen)
Modning:
Så lenge som man klarer sant? Jeg skjønner at noen brygg trenger tid etter etter karbonering for at gjæren skal få tid til å rydde opp. Men hvilken temperatur setter dere denne til?
Lagring:
Er det et must at øl under lagring skal stå kalt? Kan man f.eks sette en kasse eller to på rundt 12-15gC for å fylle (kj)øleskapet når lagret begynner å tømmes?
Har jeg skjønt dette riktig? Hvordan gjør dere det?
PS: Slike ting burde ha stått i en WIKI som kun er tilgjengelig for medlemmer
Mvh
Dan Ove