Kenneth N
Norbrygg-medlem
Mitt andre brygg er snart klar til flasking og har et par spm.
Det er en stout som er brygget på 3,6 kg maltekstrakt, 900 gram ulike spesialmalt (knust med kjevle og meska på 70 grader i 30 min), samt 100 gram havregryn i mesken. Brukte WLP004 (Irish Ale) som jeg satte en 2 liter starter på. OG 1050.
Etter 8 dager virker gjæringa å ha stoppet helt opp, så jeg sjekka SG: 1019. Noe jeg synes kanskje var litt høyt. Planen er å la den stå på dunken frem til søndag (totalt 14 dager), men ser ikke ut til at SG vil gå ned til "planlagte" 1013. Har det noen sensikt å tilsette annet gjær (har noe tørrgjær), røre i karet eller andre ting for å få ned SG noe?
Det er en stout som er brygget på 3,6 kg maltekstrakt, 900 gram ulike spesialmalt (knust med kjevle og meska på 70 grader i 30 min), samt 100 gram havregryn i mesken. Brukte WLP004 (Irish Ale) som jeg satte en 2 liter starter på. OG 1050.
Etter 8 dager virker gjæringa å ha stoppet helt opp, så jeg sjekka SG: 1019. Noe jeg synes kanskje var litt høyt. Planen er å la den stå på dunken frem til søndag (totalt 14 dager), men ser ikke ut til at SG vil gå ned til "planlagte" 1013. Har det noen sensikt å tilsette annet gjær (har noe tørrgjær), røre i karet eller andre ting for å få ned SG noe?