Porter med citra? Fattig student med humle til overs.

Jeg driver og fikler med en porter-oppskrift nå. Ganske standardgreier!

batch size: 30l
OG: 1.063
FG: 1,015
IBU: 31
EBC: 84

7kg Pale
0,6kg Caramunich
0,5kg Black malt
0,5kg Chocolate
0,1kg Roasted Barley

25g Centennial@60
25g Centennial@10
25g Centennial@5
25g Centennial@1
50g Centennial@8 dager

Gjær: Nottingham (Danstar)

Spørsmålet mitt er om jeg kan bruke Citra istedenfor Centennial i denne, litt på grunn av jeg er fattig student med en haug med citra til overs som ligger i fryseren.
 
Det burde gå greit, men jeg vet ikke om det er helt standard med over et kilo svart korn i en porter. Halvparten er gjerne sånn passe.
 
Det er mengden jeg sikter til. Det kan bli litt surt i store mengder, med mindre man har veldig høy OG og medfølgende restsødme til å backe det opp.
 
Takk for tipsene! Jeg skrudde ned mengden BM til 200g og bytta ut humla med citra. Gleder meg til å brygge denne! :D
 
citra er en ganske så dominerende humle i forhold til centennial så jeg tror det vil bli anderledes enn hva du hadde tenkt deg. Men godt vil det nok bli lell ;)
 
Har brygga denne stouten nokre gongar og den har vert meget oppegåande
Veit Chinook og citra ikkje har samme smak/arrroma
Satser på du kjem med tilbakemelding nå du har brygga den :)

9,82 g Gypsum (Calcium Sulfate) (Mash 60,0 mins Water Agent 1 -
7,49 kg Pale Malt, Maris Otter (Thomas Fawcett) Grain 2 57,4 %
1,12 kg Crystal Malt - 60L (Thomas Fawcett) (118 Grain 3 8,6 %
0,97 kg Barley, Flaked (Thomas Fawcett) (3,9 EBC Grain 4 7,5 %
0,94 kg Oats, Malted (2,0 EBC) Grain 5 7,2 %
0,41 kg Cara-Pils/Dextrine (3,9 EBC) Grain 6 3,2 %
0,41 kg Rye Malt (Weyermann) (5,9 EBC) Grain 7 3,2 %
0,39 kg Wheat, Torrified (3,3 EBC) Grain 8 3,0 %
0,36 kg Black (Patent) Malt (985,0 EBC) Grain 9 2,8 %
0,33 kg Caramalt (Thomas Fawcett) (29,6 EBC) Grain 10 2,6 %
0,33 kg Chocolate Malt (Thomas Fawcett) (1000,8 Grain 11 2,6 %
0,28 kg Roasted Barley (1500,0 EBC) Grain 12 2,2 %
0,01 kg Carafa III (Weyermann) (1500,0 EBC) Grain 13 0,1 %
27,00 g Chinook [11,60 %] - Boil 90,0 min Hop 14 12,6 IBUs
27,00 g Chinook [11,60 %] - Boil 60,0 min Hop 15 11,6 IBUs
27,00 g Chinook [11,60 %] - Boil 40,0 min Hop 16 8,9 IBUs
30,00 g Chinook [11,60 %] - Boil 30,0 min Hop 17 6,8 IBUs
30,00 g Chinook [11,60 %] - Boil 25,0 min Hop 18 5,0 IBUs
30,00 g Chinook [11,60 %] - Boil 20,0 min Hop 19 3,1 IBUs
1,32 Items Whirlfloc Tablet (Boil 15,0 mins) Fining 20 -
30,00 g Chinook [11,60 %] - Boil 15,0 min Hop 21 1,3 IBUs
40,00 g Chinook [11,60 %] - Boil 10,0 min Hop 22 0,0 IBUs
1,32 tsp Yeast Nutrient (Boil 10,0 mins) Other 23 -
45,00 g Chinook [11,60 %] - Boil 5,0 min Hop 24 0,0 IBUs
1,32 tsp Yeast Nutrient (Boil 5,0 mins) Other 25 -
50,00 g Chinook [11,60 %] - Boil 0,0 min Hop 26 0,0 IBUs
2,0 pkg California Ale (White Labs #WLP001) [35, Yeast 27 -
120,00 g Chinook [11,60 %] - Dry Hop 5,0 Days Hop 28 0,0 IBUs
 
Tilbake
Topp