Platekjøler/ spiralkjøler og klart øl

Kst

 
Er det noe som tyder på at man ved bruk av spiralkjøler oppnår klarerer øl enn med platekjøler? Kunne teoretisk tenke seg at man fikk med seg færre proteiner over i gjæringskarret når man kjøler vørtereren og lar og lar den stå litt i meske/ kokekaret før overføring til gjæringskaret. Noen som har noen synspunkter?
 
Oss kjører med motstrøms kjøler tilbake i kjelen. Kjøler ned til ca 16 på ale og ca 8 på lager. Lar det stå ca 45 -60 min før me tapper til gjæring. Då får me ganske rein vørter
90267e5a15210508092b814fee30db7c.jpg


Sent fra min SM-A300FU via Tapatalk
 
Vi tar med nesten alt etter kok til gjæring,lar den verste humle smørja være igjen..og får krystallklart øl innen en uke etter cold crash..

Ølet klarner fortere jo mer grums du får med til gjæring er min erfaring..
 
Tilbake
Topp